Σημαντικά κέρδη 3,38% κατέγραψε το Χρηματιστήριο την Δευτέρα
Μεγάλη άνοδο 3,38% άνοιξε το Χρηματιστήριο Αθηνών την εβδομάδα, επηρεασμένο προφανώς από το θετικό κλίμα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές μετά την απόφαση της Κίνας να ενισχύσει την ευελιξία του γουάν. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.595,21 μονάδες, ενώ σε πολύ χαμηλά επίπεδα παρέμεινε ο τζίρος.
Με σημαντικά κέρδη 3,38% ολοκλήρωσε την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας το Χρηματιστήριο Αθηνών,
επηρεασμένο προφανώς από το θετικό κλίμα που επικρατεί στις διεθνείς
αγορές μετά την απόφαση της Κίνας να ενισχύσει την ευελιξία του γουάν.
Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.595,21 μονάδες, ενώ σε πολύ
χαμηλά επίπεδα παρέμεινε ο τζίρος.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 81,599 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 3,32%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 2,53% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο 3,83%.
Ολοι οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν με κέρδη, με εξαίρεση το δείκτη των Μέσων Ενημέρωσης ο οποίος υποχώρησε κατά 2,94%.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Τροφίμων +6,96%, της Τεχνολογίας +5,99% και των Πρώτων Υλών +5,13%.
168 μετοχές κινήθηκαν ανοδικά, 25 πτωτικά και 36 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Εικόνα-Ηχος +20,00%, Pasal +20,00%, Medicon +19,26% και Δίας Ιχθυοκαλλέργειες +18,52%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Ακρίτας -8,97%, Χαϊδεμένος -6,67%, Καρδασιλάρης -6,25% και ΔΟΛ -6,20%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ιράν: Ο Τραμπ απειλεί να «ανατινάξει» το Νότιο Παρς εάν εξαπολυθεί νέα επίθεση σε εγκατάσταση ΥΦΑ του Κατάρ
- Βέροια: Αγριος ξυλοδαρμός 24χρονης – Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση – Δραματική έκκληση για πληροφορίες
- Ιράν: Οι ΗΠΑ ζυγίζουν την αποστολή ενισχύσεων και ενόψει πιθανής «νέας φάσης» του πολέμου, γράφει το Reuters
- Βρετανία: Δεν θα δικαστεί ξανά ο Κέβιν Σπέισι για σεξουαλική κακοποίηση – Ηρθε σε συμφωνία με τους ενάγοντες
- Ιράν: Ο Μακρόν ζητά από Τραμπ και αλ Θάνι moratorium στα πλήγματα εναντίον πολιτικών υποδομών
- Πετρέλαιο: Οι τιμές συνεχίζουν να αυξάνονται – Πέφτουν τα χρηματιστήρια