Ληστεία με ομήρους σε τράπεζα της Αμφίκλειας Φθιώτιδας
Τρία άτομα με βαρύ οπλισμό άδειασαν το κεντρικό χρηματοκιβώτιο υποκαταστήματος Τράπεζας στην Αμφίκλειας της Φθιώτιδας το πρωί της Παρασκευής. Αφού αντάλλαξαν πυρά με αστυνομικούς, έχοντας υπό ομηρεία δύο γυναίκες, κατάφεραν να διαφύγουν. Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό τους.
Τρία άτομα με βαρύ οπλισμό άδειασαν το κεντρικό χρηματοκιβώτιο υποκαταστήματος Τράπεζας στην Αμφίκλειας της Φθιώτιδας το πρωί της Παρασκευής. Αφού αντάλλαξαν πυρά με αστυνομικούς, έχοντας υπό ομηρεία δύο γυναίκες, κατάφεραν να διαφύγουν. Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό τους.
Συγκεκριμένα, οι ένοπλοι, που φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα, παρέμειναν μέσα στο υποκατάστημα της τράπεζας συνολικά 23 λεπτά, περιμένοντας να ανοίξει το κεντρικό χρηματοκιβώτιο, ενώ έξω από το υποκατάστημα συνεχιζόταν η ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ ενός ληστή και δύο αστυνομικών.
Όταν οι δράστες της ληστείας άρπαξαν από το κεντρικό χρηματοκιβώτιο 250.000 ευρώ, 10.000 δολάρια ΗΠΑ και 1.400 δολάρια Αυστραλίας, και προκειμένου να ξεφύγουν από τους αστυνομικούς, πήραν μαζί τους δύο γυναίκες ως ομήρους. Η μία ήταν πελάτης του υποκαταστήματος και η δεύτερη μια πολύτεκνη μητέρα, υπάλληλος της Τράπεζας.
Όταν οι ληστές επιχείρησαν την τελική έξοδο από την τράπεζα έριξαν πρώτα δύο χειροβομβίδες κρότου – λάμψης και στη συνέχεια έβγαλαν έξω πρώτα τις δύο ομήρους. Με τον τρόπο αυτό ανάγκασαν τους αστυνομικούς να σταματήσουν τα πυρά.
Οι δράστες βρήκαν την ευκαιρία να απομακρυνθούν μαζί με τις ομήρους και να προσεγγίσουν αυτοκίνητο που είχαν αφήσει σε απόσταση 150 μέτρων από την τράπεζα. Εκεί, οι ένοπλοι άφησαν ελεύθερες τις δύο γυναίκες, επιβιβάστηκαν στο όχημα και εξαφανίστηκαν.
Το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν οι δράστες εντόπισαν αστυνομικοί σε χώρο στάθμευσης εξοχικού, σε δασική περιοχή κοντά στον οικισμό Έλατος του Επτάλοφου Παρνασσού, κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο.
Το αυτοκίνητο είχε κλαπεί από το Λιβάδι Φωκίδος, ενώ οι πινακίδες από το Πολύδροσο Φωκίδος.
Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των ληστών. Ειδικότερα, υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη στην περιοχή του χιονοδρομικού κέντρου του Παρνασσού και έχουν στηθεί μπλόκα στην ευρύτερη περιοχή.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από τη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία και τη Φωκίδα αλλά και την Αθήνα έχουν σπεύσει στην περιοχή, ενώ έρευνες γίνονται σε καταλύματα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συμβούλιο Ασφαλείας: Έκτακτη συνεδρίαση τη Δευτέρα για την αναγνώριση της Σομαλιλάνδης από το Ισραήλ
- Γουινέα: Ομάδα ενόπλων «εξουδετερώθηκε» στην πρωτεύουσα Κονακρί, λίγες ώρες προτού ανοίξουν οι κάλπες
- Χιόνι και πάγος δημιουργούν προβλήματα στις συγκοινωνίες των ΗΠΑ – Στα λευκά η Νέα Υόρκη
- Μιανμάρ: Οι εκλογές διεξάγονται σε ένα κλίμα βίας και καταστολής λέει ο ΟΗΕ
- Μεγάλη Βρετανία: Συμφώνησε με Αγκόλα και Ναμίμπια για επιστροφές «παράτυπων μεταναστών»
- Οι ΗΠΑ ανησυχούν για το βεληνεκές κινεζικών βαλλιστικών πυραύλων εναντίον πλοίων – Φτάνουν στην Δυτική Ακτή