
Η Βαρκελώνη απαγορεύει τη μπούρκα στους δημόσιους χώρους
Η Βαρκελώνη είναι η πρώτη μεγάλη πόλη της Ισπανίας που επιβάλλει απαγόρευση της μπούρκας, του νικιάμπ και κάθε είδους ισλαμικής μαντήλας που καλύπτει το πρόσωπο. Η απαγόρευση ισχύει για όλους τους δημόσιους χώρους. Το Βέλγιο και η Γαλλία έχουν εγκρίνει ήδη την απαγόρευση της μπούρκας ακόμη και στους δρόμους.
Η Βαρκελώνη είναι η πρώτη μεγάλη πόλη της Ισπανίας που επιβάλλει
απαγόρευση της μπούρκας, του νικιάμπ και κάθε είδους ισλαμικής μαντήλας
που καλύπτει το πρόσωπο. Το Βέλγιο και η Γαλλία έχουν εγκρίνει ήδη την απαγόρευση της
μπούρκας ακόμη και στους δρόμους.
Η απαγόρευση αναμένεται να υπογραφεί σύντομα και θα ισχύει σε όλους τους δημόσιους χώρους, όπως οι δημοτικές αγορές, οι παιδικοί σταθμοί, βιβλιοθήκες -«για λόγους ασφαλείας και κοινής λογικής», όπως δήλωσε ο δήμαρχος της Βαρκελώνης Τζόρντι Χερέου.
«Δεν είναι δυνατόν κάποιος να έρχεται σε μία χώρα χωρίς να μπορεί κανείς τον αναγνωρίσει» ανέφερε ο δήμαρχος, τονίζοντας ότι το μέτρο δεν στοχεύει στις «θρησκευτικές πεποιθήσεις» και ότι θα εφαρμοστεί εξίσου σε άτομα που φορούν κράνη ή σκούφους που καλύπτουν όλο το κεφάλι.
Η απαγόρευση δεν ισχύει στο δρόμο αν και το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα ζητά να εφαρμοστεί και εκεί.
Η μπούρκα και το νικιάμπ έχουν ήδη απαγορευτεί ήδη στις πόλεις Λέιδα και Ελ Βεντρέλ της Καταλονίας, όπου οι μουσουλμάνοι μετανάστες είναι περισσότεροι σε σχέση με την υπόλοιπη Ισπανία.
Το δημοτικό συμβούλιο της Βαρκελώνης επισημαίνει ότι η απαγόρευση στην πόλη είναι καθαρά συμβολική, καθώς είναι ασυνήθιστη η παρουσία γυναικών με μπούρκα στην πόλη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ένα είδος έκστασης: Γιατί η metal φοράει μάσκες;
- Ελεύθερος χρόνος: Γιατί νιώθουμε ενοχές αν δεν κάνουμε τίποτα;
- Πέτερ Μαγιάρ: Αντιμέτωπος με το «βαθύ κράτος» του Όρμπαν
- «Θεϊκό» ρόστερ για το Βατικανό στη Μπιενάλε Βενετίας 2026
- ΕΣΥ: Καλούν γιατρούς στα νησιά με έξτρα κίνητρα
- «Χρυσές» επενδύσεις 2,12 δισ. δολαρίων στους καπνούς του πολέμου




