Σε διαπραγματεύσεις με την BMW φέρεται να βρίσκεται η Saab προκειμένου να αξιοποιήσει τους κινητήρες, τα συστήματα μετάδοσης ή ενδεχομένως, ακόμα και την πλατφόρμα του νέου MINI για την κατασκευή του 9-2, του πρώτου μοντέλου που η σουηδική φίρμα θα δημιουργήσει χωρίς την τεχνολογία της GM.

Την αποκάλυψη για τη συνεργασία μεταξύ BMW και Saab έφερε στο φως της δημοσιότητας η σουηδική εφημερίδα Dagens Industri, η οποία επικαλούμενη ανώνυμες πηγές αναφέρει επίσης ότι ήδη έχει προγραμματιστεί επίσημη συνάντηση μεταξύ στελεχών των δύο εταιρειών στα τέλη Ιουνίου για αυτό τον σκοπό.

Η συνεργασία των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών δεν θα περιοριστεί στο 9-2, το οποίο όπως είχε επισημάνει ο Victor Muller -επικεφαλής της Spyker- θα αντλήσει τις επιρροές του από το ιστορικό μοντέλο της σουηδικής φίρμας.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Dagens Industri η συνεργασία BMW και Saab φέρεται να ξεκινά πολύ νωρίτερα από το 9-4Χ, το οποίο θα κατασκευάζεται σε εργοστάσιο της GM στο Μεξικό και πιθανότατα θα εξοπλίζεται με κινητήρες diesel του Βαυαρού κατασκευαστή.

auto.in.gr