
Στο κόκκινο οι αγορές της Ευρώπης και η Γουόλ Στριτ τη Δευτέρα
Xαμηλότερα σταμάτησαν την πορεία τους οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων τη Δευτέρα στο φως των ανησυχιών που αναζωογόνησε η Ουγγαρία, αν και περιόρισαν την πτώση τους μετά τα ενθαρρυντικά μακρο-οικονομικά στοιχεία της Γερμανίας. Πτώση και στη Γουόλ Στριτ, με τις εταιρείες τεχνολογίας και τις τράπεζες να πιέζουν τους δείκτες.
Xαμηλότερα σταμάτησαν την πορεία τους οι δείκτες των ευρωπαϊκών
χρηματιστηρίων τη Δευτέρα στο φως των ανησυχιών που αναζωογόνησε η
Ουγγαρία, αν και περιόρισαν την πτώση τους μετά τα ενθαρρυντικά
μακρο-οικονομικά στοιχεία της Γερμανίας.
Πτώση και στη Γουόλ Στριτ, με τις εταιρείες τεχνολογίας και τις τράπεζες
να πιέζουν τους δείκτες.
Στην Ευρώπη, η ισχυρή ενίσχυση κατά 2,8% που συνέχισαν να παρουσιάζουν το Μάιο οι γερμανικές βιομηχανικές παραγγελίες δεν κατάφεραν να αντισταθμίσουν τους φόβους για την Ευρωζώνη.
Χαμηλότερα σταμάτησαν οι μετοχές τραπεζικών (Deutsche Bank, Commerzbank, Barclays, HSBC, RBS, Lloyds).
Συνεδρίαση υποχώρησης και στη Νέα Υόρκη, με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται και στην κλήτευση της Goldman Sachs από την Επιτροπή Διερεύνησης της Οικονομικής Κρίσης -που δημιούργησε αρνητικό κλίμα και για τις υπόλοιπες χρηματοπιστωτικές μετοχές (Bank of America, JPMorgan, Morgan Stanley, Wells Fargo).
Χαμηλότερα έκλεισαν και οι μετοχές εταιρειών τεχνολογίας, στην πτώση των οποίων ηγήθηκαν οι Apple (παρά την παρουσίαση του αναβαθμισμένου iPhone) και η Google.
Στη
Φρανκφούρτη, ο DAX30 υποχώρησε κατά 0,57% στις 5.904,06 μονάδες
και ο CAC40 στο Παρίσι
υποχώρησε κατά 1,21% στις 3.413,72 μονάδες. Ο FTSE100 στο Λονδίνο υποχώρησε κατά 1,11% στις 5.069,06
μονάδες.
Στη Νέα Υόρκη ο Dow Jones έκλεισε στις 9.816,49 μονάδες με πτώση 1,16% και ο Nasdaq υποχώρησε κατά 2,04% στις 2.173,90 μονάδες. Ο S&P500 βρέθηκε στις 1.050,47 μονάδες με πτώση 1,35%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σταμάτησαν οι διαπραγματεύσεις – Αποχώρησε ο Βανς από το Ισλαμαμπάντ – «Κάναμε την τελευταία μας προσφορά»
- Κόντρα Ερντογάν – Νετανιάχου με φόντο την εκεχειρία στο Ιράν
- Εύβοια: Φωτιά σε διαμέρισμα στο κέντρο της Χαλκίδας μετά την Ανάσταση
- Απαραίτητη η νέα μείωση των ασφαλιστικών εισφορών λέει η ΤτΕ
- Σήκω από τον καναπέ: 8 σημάδια που δείχνουν ότι κάνεις καθιστική ζωή
- «Παίρνει Λοβέρν η Παρτιζάν» (pic)


