
Το Ασφαλιστικό επί τάπητος σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου
Σύσκεψη για το θέμα του Ασφαλιστικού πραγματοποιείται υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του υπουργού Επικρατείας Χ.Παμπούκη, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλου και των υπουργών Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου και Εργασίας Ανδρ.Λοβέρδου.
Σύσκεψη για το θέμα του Ασφαλιστικού πραγματοποιείται υπό τον
πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του υπουργού Επικρατείας
Χ.Παμπούκη, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλου και των υπουργών
Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου και Εργασίας Ανδρ.Λοβέρδου.
Στο επίκεντρο οι συστάσεις της τρόικας για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και οι τρόποι αντίδρασης της κυβέρνησης.
Στο θέμα αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, επαναλαμβάνοντας ότι «υπάρχουν συμφωνηθέντα μέσα από το μνημόνιο και μένουμε στα συμφωνηθέντα».
Για το αν «παγώνει» η προώθηση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου έως ότου γίνει η συνεννόηση με την «τρόικα», ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι «δεν παγώνει τίποτα και αυτό φαίνεται από την καθημερινή συζήτηση που γίνεται πάνω σε αυτό το νομοσχέδιο».
Σχετικά με το εάν η κυβέρνηση έχει περιθώρια να μην δεχτεί κάποιες «οδηγίες» της τρόικας για το Ασφαλιστικό με τις οποίες διαφωνεί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι είναι ζήτημα διαπραγμάτευσης, που έχει γίνει μέχρι τώρα και ότι το θέμα δεν είναι αν αντιστεκόμαστε ή όχι, αλλά ότι έχουμε λογικά επιχειρήματα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βενεζουέλα και Κολομβία ανακοινώνουν στρατιωτική συνεργασία ενάντια στις «μαφίες»
- Η G7 ανησυχεί για τη σημαντική ενίσχυση των πυρηνικών οπλοστασίων της Κίνας και της Ρωσίας
- Η Google θα επενδύσει 40 δισ. δολάρια στην εταιρεία Τεχνητής Νοημοσύνης Anthropic
- Λευκός Οίκος: Χωρίς τον όρο «γενοκτονία» η ανακοίνωση για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων
- Γάζα: Νέες σφαγές, ακόμα και παιδιών, από τις ισραηλινές δυνάμεις – Σκότωσαν μητέρα με 2 παιδιά της
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Κωδικός 10%
