Τις απώλειες της συνεδρίασης της Τρίτης σχεδόν εξισορρόπησαν οι ευρωπαϊκές αγορές την Τετάρτη, με τις μετοχές μετάλλων να ηγούνται της ανόδου. Χαμηλότερα τελικά σταμάτησαν οι δείκτες στη Νέα Υόρκη μετά από μία συνεδρίαση που είχε κυλήσει κυρίως σε θετικό έδαφος.

Τα θετικά μακρο-οικονομικά στοιχεία από την αμερικανική οικονομία -η αύξηση των παραγγελιών διαρκών αγαθών αλλά και το άλμα σχεδόν 15% στις πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών τον Απρίλιο- καλλιέργησαν θετικό κλίμα στους δείκτες και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Τελικά όμως η Γουόλ Στριτ έκλεισε στο κόκκινο, με τις μετοχές τεχνολογίας (IBM, Microsoft, Cisco Systems) και ενέργειας (Chevron, Exxon Mobil) να παρασύρουν χαμηλότερα τον Dow Jones, που έκλεισε κάτω από τις 10.000 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη, ο DAX σημείωσε άνοδο 1,55% στις 5.758,02 μονάδες, και στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις 5.038,08 μονάδες, με άνοδο 1,97%. Στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύθηκε κατά 2,32% στις 3.408,59 μονάδες.

Στη Νέα Υόρκη, ο Dow Jones σημείωσε πτώση 0,69% σταματώντας στις 9.974,45 μονάδες, και ο Nasdaq έκλεισε στις 2.195,88 μονάδες, με πτώση 0,68%. Ο S&P υποχώρησε κατά 0,57% στις 1.067,95 μονάδες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ