Αναμένεται το πόρισμα των ελέγχων για τους διορισμούς στο Μουσείο Πέλλας
Στα χέρια της κυβέρνησης αναμένεται να φτάσει την Τρίτη το πόρισμα των ελέγχων για το εάν υπήρξαν παρατυπίες στην πρόσληψη συμβασιούχων στο Μουσείο της Πέλλας, κάποιοι από τους οποίους είναι, σύμφωνα με καταγγελίες, μακρινοί συγγενείς της υφυπουργού Εσωτερικών Θ.Τζάκρη. Η ίδια διαψεύδει οποιαδήποτε παρέμβαση.
Στα χέρια της κυβέρνησης αναμένεται να φτάσει την Τρίτη το πόρισμα των ελέγχων από το κλιμάκιο του υπουργείου Πολιτισμού και τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για το εάν υπήρξαν παρατυπίες στην πρόσληψη συμβασιούχων στο Μουσείο της Πέλλας, κάποιοι από τους οποίους είναι, σύμφωναμε καταγγελίες, μακρινοί συγγενείς της υφυπουργού Εσωτερικών Θεοδώρας Τζάκρη.
Μιλώντας στο Mega, η υφυπουργός παραδέχτηκε ότι στον κατάλογο των επιτυχόντων υπάρχουν συγγενικά της πρόσωπα, κάποια πολύ μακρινού βαθμού, εξήγησε όμως ότι αυτό δεν θα μπορούσε να αποκλείσει τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό, ενώ τόνισε ότι η ιδια δεν έκανε καμία παρέμβαση.
Αφού δήλωσε ότι με κάποιους από τους 9 που φέρονται σε δημοσίευμα ως συγγενείς της δεν έχει καμία σχέση, η κα Τζάκρη τόνισε: «Αν θεωρούνται ξαδέλφια πέμπτα και έκτα συγγενείς μου σε ένα χωριό 2.000 κατοίκων, το αφήνω στην κρίση του κόσμου. Ακόμη όμως και αν θεωρηθούν έτσι, εφόσον έχουν τα προσόντα και πληρούν τα κριτήρια θα πρέπει να πληρώσουν επειδή είναι συγγενείς μου και να αποκλεισθούν από τους διαγωνισμούς;».
Η κα Τζάκρη είπε ακόμη ότι το πρώτο κριτήριο για την πρόσληψη στο Μουσείο της Πέλλας είναι η εντοπιότητα και χαρακτήρισε λογικό στον κατάλογο των επιτυχόντων να βρίσκονται και συγγενικά της πρόσωπα. Πρόσθεσε δε ότι η ίδια διεμήνυσε στους υπεύθυνους πως εάν βρεθεί οτιδήποτε, η υπόθεση θα πάει στον εισαγγελέα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κεφαλονιά: Εμπλοκή και άλλων ατόμων στον θάνατο της 19χρονης εξετάζουν οι Αρχές – Προφυλακιστέοι οι τρεις κατηγορούμενοι
- Ο Σπανούλης, το τηλεφώνημα της Ντουμπάι και η αρνητική απάντηση
- Στενά Ορμούζ: Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των πλοίων ενδέχεται να διαρκέσει αρκετούς μήνες
- Ντέβιντ Ρικάρντο: Πώς εξηγεί η θεωρία του το συγκριτικό πλεονέκτημα σε έναν κόσμο εμπορικών συγκρούσεων
- Νάταλι Πόρτμαν: Έγκυος στο τρίτο της παιδί
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (18/4): Πού θα δείτε τα ματς της Super League, τον τελικό του Copa del Rey και Premier League
- Ακίνητα: Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ αδήλωτα εισοδήματα από Airbnb και «κρυφές» αγοραπωλησίες
- ΗΠΑ: Τραμπ, ICE και ακροδεξιά στρέφουν τους προοδευτικούς Αμερικανούς στα όπλα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/daniel-olah-enaFJelpNxY-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442