Συντονισμένες δράσεις από την Ειδική Επιτροπή για τη διαχείριση της κρίσης στον τουρισμό
Συντονισμένες δράσεις για την ανατροπή του αρνητικού κλίματος που έχει διαμορφωθεί ανακοίνωσε η Ειδική Επιτροπή για τη Διαχείριση της Κρίσης στον Τουρισμό. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται έντονη διαφημιστική καμπάνια με κεντρικό μήνυμα «You in Greece», συνεντεύξεις Τύπου σε κεντρικές πόλεις, καθώς και dvd με δηλώσεις του πρωθυπουργού και του Π.Γερουλάνου.
Συντονισμένες δράσεις για την ανατροπή του αρνητικού κλίματος που έχει διαμορφωθεί για τον ελληνικό τουρισμό ανακοίνωσε η Ειδική Επιτροπή για τη Διαχείριση της Κρίσης στον Τουρισμό, η οποία συστάθηκε με πρωτοβουλία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, και έχει δημιουργηθεί στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ).
Τη δεδομένη χρονική στιγμή αποφασίστηκε διαφημιστική καμπάνια που θα φέρει κεντρικό μήνυμα το «You in Greece» και το οποίο θα πλαισιώσει το έντυπο υλικό, αλλά και τα βίντεο που θα ταξιδεύσουν σε όλες τις γωνιές του κόσμου.
Στόχος της συντονισμένης δράσης, η οποία θα έχει ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα, είναι να αποτραπούν περαιτέρω ακυρώσεις σε κρατήσεις, να απευθυνθεί η Ελλάδα στον εν δυνάμει επισκέπτη, στον επισκέπτη που ήδη σκέφτεται την χώρα μας ως προορισμό για να περάσει τις διακοπές του και να τονίσει πως η Ελλάδα παραμένει ασφαλής και φιλόξενη.
Σε αυτό το πλαίσιο, προχωρούν άμεσα οι παρακάτω πρωτοβουλίες:
- Συνεντεύξεις Τύπου σε κεντρικές πόλεις – αγορές.
- Συγκροτημένη παραγωγή ενημερωτικού υλικού, το οποίο θα αποστέλλεται τακτικά στα Γραφεία Εξωτερικού του ΕΟΤ, στην ιστοσελίδα, καθώς και σε όλους του εμπλεκόμενους δημοσιογράφους.
- Δημιουργείται press kit για τους δημοσιογράφους ελληνικών και ξένων μέσων ενημέρωσης, το οποίο θα περιέχει:
– dvd με ομιλίες και δηλώσεις του Πρωθυπουργού, του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού και της Υφυπουργού, υποτιτλισμένες στα αγγλικά και άλλο σχετικό περιεχόμενο
– εμπεριστατωμένα στατιστικά στοιχεία για την Ελλάδα (ασφάλεια, πρόσβαση, επισκεψιμότητα, τιμές κτλ)
– οπτικό υλικό και γραφικά καμπάνιας «Υou in Greece» για χρήση σε έντυπο υλικό ή στο διαδίκτυο
– βίντεο προώθησης (promo video) «You in Greece»
– συχνές ερωτοαπαντήσεις (FAQs)
- Χρησιμοποιείται το διαδίκτυο ως κεντρικό εργαλείο προώθησης της χώρας μας και οργάνωσης της λειτουργίας του ΕΟΤ:
– προσαρμόζεται η ιστοσελίδα , www.visitgreece.gr , ώστε να περιέχει όλες τις σχετικές πληροφορίες που αφορούν στην καμπάνια (FAQs, graphics, statistics, promo video κτλ)
– διαμορφώνεται και χρησιμοποιούνται συστηματικά ειδικό newsletter για ενημέρωση σε χρήστες – φίλους
– αξιοποιούνται όλα τα social media που έχουμε αναπτύξει για να προωθήσουμε το μήνυμα μας
– συγκροτείται ειδική ομάδα, η οποία θα απαντάει στα μηνύματα και στα ερωτήματα που δεχόμαστε
- Οργανώνονται ταξίδια δημοσιογράφων από σημαντικά μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού στην Ελλάδα (fam trips), προκειμένου να προβάλλουν τη χώρα μας ως κορυφαίο τουριστικό προορισμό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Το μακρύ χέρι των ΗΠΑ: Η αμερικανική κυβέρνηση προσπάθησε να επηρεάσει τη δίκη Λεπέν, λέει Γαλλίδα δικαστής
- Γαλλία: Το Ελιζέ διαψεύδει τον Τραμπ ότι έπεισε τον Μακρόν να αυξήσει τις τιμές των φαρμάκων
- Το μήνυμα του Φουστέρ για την επιστροφή στο Καραϊσκάκη: «Μεγάλα συναισθήματα, μια ανάμνηση για πάντα»
- Ο Σωκράτης Μάλαμας επέστρεψε με νέο άλμπουμ και μικρές ιστορίες σχέσεων
- ΣΥΡΙΖΑ: Άβολες αλήθειες για τις επιδόσεις Μητσοτάκη στο ζήτημα του κόστους ζωής των Ελλήνων από το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ
- «Κανείς δεν επικοινώνησε με τη Λόρα» λέει η μητέρα της – Συνεχίζεται η αναζήτηση της 16χρονης
