Να διατηρήσουν οι τράπεζες την έκθεσή τους σε ελληνικά δάνεια ζητούν οι Βρυξέλλες
Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών συμφώνησαν ανεπίσημα να ζητήσουν από τις τράπεζες να διατηρήσουν την έκθεσή τους σε Έλληνες δανειολήπτες στα τρέχοντα επίπεδα για την περίοδο διάρκειας του πακέτου βοήθειας ΕΕ/ΔΝΤ. «Ο χρηματοπιστωτικός κύκλος δεν θα πρέπει να υπονομεύσει το πρόγραμμα» λένε οι Ευρωπαίοι πολιτικοί.
Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών συμφώνησαν ανεπίσημα να ζητήσουν από τις τράπεζες να διατηρήσουν την έκθεσή τους σε Έλληνες δανειολήπτες στα τρέχοντα επίπεδα για την περίοδο διάρκειας του πακέτου βοήθειας ΕΕ/ΔΝΤ, όπως ανέφερε τη Δευτέρα το αυστριακό υπουργείο Οικονομικών.
«Υπάρχει μια ανεπίσημη συμφωνία να ζητηθεί η συνεισφορά των τραπεζών» είπε εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Αυστρίας, συμπληρώνοντας ότι «ο χρηματοοικονομικός κλάδος δεν θα πρέπει να αντιδράσει με τέτοιο τρόπο που να υπονομεύσει το πρόγραμμα» όπως αναφέρει το Reuters.
Ο εκπρόσωπος είπε ότι η συνεισφορά που θα ζητήσουν οι υπουργοί από τον χρηματοοικονομικό κλάδο περιλαμβάνει τη μη μείωση της έκθεσης σε Έλληνες δανειολήπτες με την απαίτηση για εξόφληση δανείων ή την ακύρωση των υφιστάμενων πιστωτικών γραμμών. Η συμφωνία επιτεύχθηκε στη συνάντηση της Κυριακής στις Βρυξέλλες.
Παράλληλα, οι πέντε μεγαλύτερες τράπεζες της Αυστρίας δεσμεύτηκαν να διατηρήσουν τις επενδύσεις τους στην Ελλάδα και να μην προσπαθήσουν να αποκομίσουν κέρδος κερδοσκοπώντας εις βάρος της χώρας μετά από αίτημα του αυστριακού υπουργείου Οικονομικών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κίνηση: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό – Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό και στους δρόμους γύρω από το λιμάνι του Πειραιά
- Κουτλουάι: «Δεν κατάλαβα γιατί ο Όσμαν πήγε στον ΠΑΟΚ» (vid)
- Στο Κρεμλίνο η ΥΠΕΞ της Βόρειας Κορέας – Στο επίκεντρο η Ουκρανία και η στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών
- Κούβα: Ιστιοφόρο ισπανικής ΜΚΟ έφτασε με ανθρωπιστική βοήθεια
- Μπορεί η AI να «εφεύρει» ένα σπάνιο πουλί;
- Κυψέλη: Θρίλερ με τη σορό που βρέθηκε σε βαλίτσα – Τι εξετάζουν οι Αρχές
- Φοβερά λόγια του Φεράν Τόρες: «Το γκολ το έβαλαν 47 εκατομμύρια Ισπανοί όχι εγώ»
- Κύπρος: 52 χρόνια μετά οι μνήμες παλεύουν να μείνουν ζωντανές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442