Να σταματήσει η Τουρκία τα τεχνάσματα για το Κυπριακό ζητεί ο Δ.Χριστόφιας
Η επικοινωνιακή πολιτική της Τουρκίας είναι καλά γνωστή και τα τεχνάσματα πρέπει να τερματιστούν, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δ.Χριστόφιας, απαντώντας στη δήλωση του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης, Αλί Μπαμπατζάν, ότι η Αγκυρα επιδιώκει τη συνολική διευθέτηση του Κυπριακού έως το τέλος του 2010.
Η επικοινωνιακή πολιτικήτης Τουρκίας είναι καλά γνωστή και τα τεχνάσματα πρέπει να τερματιστούν, δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δ.Χριστόφιας, απαντώντας στη δήλωση του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης, Αλί Μπαμπατζάν, ότι η Αγκυρα επιδιώκει τη συνολική διευθέτηση του Κυπριακού έως το τέλος του 2010.
Η Κύπρος, είπε ο Δ.Χριστόφιας, ήθελε λύση πολύ πριν το τέλος του χρόνου και πριν το τέλος του προηγούμενου χρόνου.
Το θέμα, επεσήμανε, είναι πως η Τουρκία ποδηγετεί τους διαπραγματευτές και σημείωσε ότι η λύση πρέπει να εξυπηρετεί τον κυπριακό λαό στο σύνολό του και να είναι δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική.
Ο πρόεδρος Χριστόφιας, κάλεσε τον Ντερβίς Ερογλου να τηρήσει αυτά τα οποία έχουν συμφωνηθεί ως βάση διαπραγμάτευσης, αλλά και τις συγκλίσεις που επιτεύχθηκαν στις διαπραγματεύσεις με τον τέως ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ναύπλιο: Αναβαθμίστηκε ιστορικό κτίριο της πόλης
- Παπασταύρου: Αναστολή οικοδομικών εργασιών στη Μήλο για το πεντάστερο ξενοδοχείο στο Σαρακήνικο
- Με Μιλουτίνοφ κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ολυμπιακός
- BAFTA 2026: Πέντε υποψηφιότητες η Bugonia του Γιώργου Λάνθιμου – Σαρώνουν τα One Battle After Another και Sinners
- «Κατασκευάζω-Νοικιάζω»: Έρχεται νέο στεγαστικό πρόγραμμα
- Σοκαριστικό δυστύχημα με οπαδούς του ΠΑΟΚ στη Ρουμανία – Επτά νεκροί και τρεις τραυματίες