Ακινητοποιημένα στο λιμάνι του Πειραιά παραμένουν από το πρωί της Δευτέρας όλα τα υπό ελληνική σημαία πλοία, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) αποφάσισε νέα 24ωρη απεργία των Ελλήνων ναυτικών με κύριο αίτημα τη μη άρση του καμποτάζ.

Στο «στόχαστρο» της ΠΝΟ μπήκε το υπό σημαία Μάλτας κρουαζιερόπλοιο «Ζenith», το οποίο εδώ και λίγες μέρες εκτελεί θαλάσσιες περιηγήσεις με αφετηρία το λιμάνι του Πειραιά.

Το κρουαζιερόπλοιο κατέπλευσε το πρωί στην Ακτή Ξαβερίου, όπου και αποβίβασε τους 900 επιβάτες του. Συγκεντρωμένοι, μέλη κυρίως του ΠΑΜΕ, συγκεντρώθηκαν στην πύλη πριν το πλοίοεπιβιβάσει τους επιβάτες της νέας του κρουαζιέρας.

Το πλοίο είχεπρογραμματισμένο απόπλου στις 9:00 μ.μ.

Η ΠΝΟ έχει αποφασίσει να πραγματοποιήσει νέα 24ωρη απεργία το Σάββατο 1η Μαΐου για όλα τα υπό ελληνική σημαία πλοία, συμμετέχοντας στη γενική εργατική απεργία της Πρωτομαγιάς.

Σε σχετική ανακοίνωση, η ΠΝΟ τονίζει ότι «απορρίπτει στο σύνολό τους τις εξαγγελίες και δηλώσεις του πρωθυπουργού» και ότι οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις συνιστούν «την πρώτη απάντηση των Ελλήνων ναυτικών στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ