Ο κ.Ερογλου οφείλει να προσέλθει στις συνομιλίες για το Κυπριακό, δηλώνει η Αθήνα
«Ο κ. Έρογλου οφείλει να προσέλθει στο τραπέζι των συνομιλιών για τo Κυπριακό με διάθεση εποικοδομητική, σαφή βούληση για λύση και στο πλαίσιο που έχει καθορισθεί ήδη για την εξελισσόμενη διαδικασία». Με αυτή τη δήλωση υποδέχθηκε η Αθήνα την επικράτηση του κ. Έρογλου στις -λεγόμενες- εκλογές στο ψευδοκράτος.
«Ο κ. Έρογλου οφείλει να προσέλθει στο τραπέζι των συνομιλιών για τo Κυπριακό με διάθεση εποικοδομητική, σαφή βούληση για λύση και στο πλαίσιο που έχει καθορισθεί ήδη για την εξελισσόμενη διαδικασία».
Με αυτή τη δήλωση υποδέχθηκε η Αθήνα την επικράτηση του κ. Έρογλου στις -λεγόμενες- εκλογές στο ψευδοκράτος.
Στη δήλωσή του ο Γρηγόρης Δελαβέκουρας σημειώνει ακόμα: «Την τουρκοκυπριακή κοινότητα θα εκπροσωπεί από ό,τι φαίνεται ο κ. Έρογλου.
» Οι θέσεις που έχει εκφράσει κατά καιρούς μας είναι γνωστές και φυσικά δεν εμπνέουν καμία αισιοδοξία, καθώς δεν ανταποκρίνονται στο εποικοδομητικό πνεύμα με το οποίο έχει προσεγγίσει ο πρόεδρος Χριστόφιας τις συνομιλίες.
» Βαρύνει την τουρκοκυπριακή πλευρά η ευθύνη να αποδείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί. Όπως και θα την βαρύνει τυχόν αποτυχία ή οπισθοδρόμηση» προειδοποίησε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ.
Να συνεχιστούν οι συνομιλίες για το Κυπριακό και στη κατεύθυνση αυτή να ασκήσει η κυβέρνηση την επιρροή της μετά την εκλογή Έρογλου, ζητά η ΝΔ. Ο yπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής Δημήτρης Αβραμόπουλος, δήλωσε:
«Καλούμε την Ελληνική κυβέρνηση να ασκήσει όλη της την επιρροή προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον ΟΗΕ και την Τουρκική κυβέρνηση, ώστε η νέα ηγεσία των Τουρκοκυπρίων, να υλοποιήσει άμεσα, και μέσα στο πνεύμα και το γράμμα των μέχρι σήμερα συνομιλιών Χριστόφια -Ταλάτ, τη χθεσινοβραδινή δέσμευσή της, ώστε να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατόν οι διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με το κοινοτικό κεκτημένο και τις αποφάσεις του ΟΗΕ, με στόχο την επίτευξη μιας δίκαιης, βιώσιμης και μόνιμης λύσης στο Κυπριακό».
Κομισιόν: Να συνεχιστούν οι συνομιλίες
«Είναι καθοριστικής σημασίας να συνεχιστούν οι συνομιλίες για το Κυπριακό» δήλωσε από τις Βρυξέλλες, η Αγκ.Φιλότε, εκπρόσωπος του αρμόδιου για τη Διεύρυνση επιτρόπου, Στέφαν Φούλε.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, η εκπρόσωπος του επιτρόπου δήλωσε ότι η Επιτροπή ενθαρρύνει τον κ. Έρογλου να συνεχίσει με εποικοδομητικό πνεύμα τις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού και επανένωση της Κύπρου.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Επιτροπής, «δεν υπάρχει εναλλακτική στη λύση του Κυπριακού και το status quo δεν είναι προς όφελος κανενός. Οι Τουρκοκύπριοι είναι πολίτες της ΕΕ και θα πρέπει να απολαύσουν όλα τα οφέλη της συμμετοχής στην ΕΕ το συντομότερο δυνατό. Είναι στα χέρια των δύο ηγετών να συμβεί αυτό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βόρεια Κορέα: «Εκτόξευσε τουλάχιστον ένα πύραυλο προς τη θάλασσα της Ιαπωνίας»
- Αδριάνειο Υδραγωγείο: Αναβιώνει το ρωμαϊκό έργο που φέρνει νερό από την Πάρνηθα στο Κολωνάκι
- Τρίκαλα: Στο μικροσκόπιο τα σενάρια για την έκρηξη στο εργοστάσιο Βιολάντα – Η περίεργη μυρωδιά και η πιθανότητα διαρροής προπανίου
- Άγιαξ: Τελικός με Ολυμπιακό, όλα τα σενάρια
- Ενδοοικογενειακό επεισόδιο στο Χαλάνδρι: Επιτέθηκε στην αδερφή του και την τραυμάτισε στα μάτια
- SOS για τους νέους ΚΑΔ – Τι πρέπει να προσέξουν οι επαγγελματίες

