
Στις κάλπες οι πολίτες του Σουδάν, για πρώτη φορά εδώ και 24 χρόνια
Στις κάλπες προσέρχονται 16 εκατομμύρια ψηφοφόροι στο Σουδάν. Οι πολίτες καλούνται να ψηφίσουν στις πρώτες πολυκομματικές προεδρικές, βουλευτικές και περιφερειακές εκλογές από το 1986. Απέχουν σημαντικοί αντίπαλοι του Ομάρ Αλ-Μπασίρ, εκφράζοντας φόβους για νοθεία.
Στις κάλπες προσέρχονται 16 εκατομμύρια ψηφοφόροι στο Σουδάν. Οι πολίτες καλούνται να ψηφίσουν στις πρώτες πολυκομματικές προεδρικές, βουλευτικές και περιφερειακές εκλογές από το 1986.
Από τις εκλογές θα αναδειχθεί ο πρόεδρος της χώρας, οι βουλευτές, καθώς και τοπικοί αξιωματούχοι.
Ο απερχόμενος πρόεδρος της χώρας Ομαρ αλ-Μπασίρ εναντίον του οποίου έχει εκδοθεί εδώ και ένα χρόνο ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο θεωρείται ότι θα κερδίσει την εκλογική αναμέτρηση, κυρίως λόγω του ότι σημαντικοί αντίπαλοί του αποφάσισαν να μποϊκοτάρουν τις εκλογές, εκφράζοντας φόβους για νοθεία.
Οι κάλπες θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι την Τρίτη, ωστόσο, πολλοί πολίτες έσπευσαν στα εκλογικά κέντρα από την Κυριακή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ινφαντίνο: «Αν κάποιος αγοράσει εισιτήρια του Μουντιάλ για δύο εκατ. δώρο από εμένα ένα χοτ ντογκ!»
- LIVE: Ζάλγκιρις – Φενέρμπαχτσε
- Χρ. Σπίρτζης: Στον Άρειο Πάγο για Predator και κατασκοπεία – Ζητά εξαίρεση Τζαβέλλα και ανάσυρση της υπόθεσης από το αρχείο
- Πτώμα βρέθηκε μέσα σε φρεάτιο πάρκινγκ στη Θεσσαλονίκη
- Σάκκαρη – Τάγκερ 2-1: Το γύρισε… τούμπα και σφράγισε το ραντεβού με την Ριμπάκινα (vids)
- Η εκθαμβωτική Ciara με δημιουργία Celia Kritharioti στο Met Gala

