Συνάντηση με τον διοικητή της ΤτΕ θα έχει ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, συναντάται το πρωί της Μ.Τρίτης με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο. Η συνάντηση πραγματοποιείται μία ημέρα μετά την πρώτη -από την «εξασφάλιση» ευρωβοήθειας- έκδοση ομόλογου από την Ελλάδα.
Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, συναντάται το πρωί της Μ.Τρίτης με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο.
Η συνάντηση πραγματοποιείται μία ημέρα μετά την έκδοση του 7ετούς ομόλογου από την Ελλάδα, η οποία χαρακτηρίστηκε από υψηλό επιτόκιο και σχετικά χαμηλή ζήτηση.
Η έκδοση αυτή ήταν η πρώτη που πραγματοποιήθηκε έχοντας η Ελλάδα «γεμάτο πιστόλι στο τραπέζι» απέναντι στους κερδοσκόπους.
Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στη ΝΕΤ, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τους όρους δανεισμού «αναλογικά με το πού βρισκόμαστε», χαρακτηρίζοντας πιο λογικό από την προηγούμενη φορά το επιτόκιο.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου πρόσθεσε πάντως πως το οικονομικό επιτελεί αναμένει πως τα spread θα παρουσιάσουν σταδιακή αποκλιμάκωση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η ΕΕ… κοπιάρει τους Κινέζους για να γίνει υπερδύναμη
- «Οι πάντες διατρέχουν κίνδυνο»: Ο συγγραφέας Ρούσντι προειδοποιεί εναντίον της πολιτικής βίας στις ΗΠΑ
- ΗΠΑ: Η αποδοχή της πολιτικής Τραμπ στο μεταναστευτικό υποχωρεί σε ιστορικό χαμηλό
- Πεζέσκιαν: Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη καθοδηγούνται από την απληστία για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο του Ιράν
- Ο Τραμπ ανακοίνωσε πως οι ΗΠΑ προχωρούν σε στοχευμένους δασμούς στη Νότια Κορέα
- Αυτοκίνητο: Η Γερμανία επαναφέρει την επιδότηση 3 δισ. ευρώ για τα ηλεκτρικά οχήματα


