Στηρίζουμε τον πρωθυπουργό όσο τηρεί τις «κόκκινες γραμμές» λέει ο Π.Παναγιωτόπουλος
Η ΝΔ στέκεται στο πλευρό του πρωθυπουργού με την αυτονόητη προϋπόθεση ότι σέβεται τις «κόκκινες γραμμές» στα εθνικά θέματα, διευκρίνισε την Τρίτη ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας εμμέσως στα όσα είχε δηλώσει ένα 24ωρο νωρίτερα ο Δ.Αβραμόπουλος.
2
Η ΝΔ στέκεται στο πλευρό του πρωθυπουργού με την αυτονόητη προϋπόθεση ότι σέβεται τις «κόκκινες γραμμές» στα εθνικά θέματα, διευκρίνισε την Τρίτη ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας εμμέσως στα όσα είχε δηλώσει ένα 24ωρο νωρίτερα ο Δ.Αβραμόπουλος.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός, ο οποίος λειτουργεί ατύπως ως Νο 2 του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, είχε τονίσει μιλώντας στη συνδιάσκεψη των γυναικών του κόμματος:
«Είναι για όλους μας ώρες εθνικής ευθύνης. Καλούμαστε όλοι, συμπολίτευση και αντιπολίτευση, να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων. […] Εύχομαι πραγματικά, γιατί αυτό δηλώνει το πώς βλέπουμε εμείς στη ΝΔ τα πράγματα, ο πρωθυπουργός να πετύχει για λογαριασμό όλων μας. Σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να είμαστε και είμαστε όλοι μαζί…»
Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου, αρκεί να τηρεί τις εθνικές κόκκινες γραμμές στα θέματα των σχέσεων με την Τουρκία, το Κυπριακό και την ΠΓΔΜ.
Ο ίδιος κάλεσε για μια ακόμα φορά την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια στους μετανάστες, λέγοντας ότι εάν ψηφιστεί, η Ελλάδα θα γίνει πόλος έλξης για χιλιάδες παράνομους μετανάστες.
Ερωτώμενος για το αν ο κ.Αβραμόπουλος στη χθεσινή του ομιλία διαφοροποιήθηκε από τη σκληρή στάση που κρατά η αξιωματική αντιπολίτευση στα θέματα οικονομίας, ο κ.Παναγιωτόπουλος επισήμανε πως δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση και πως ο κ.Αβραμόπουλος είπε ακριβώς τα ίδια με τον κ.Σαμαρά.
Σχετικά με την αυτοκριτική που άσκησε σε χθεσινή του ομιλία ο πρόεδρος της ΝΔ και σε ερώτηση για το αν ο κ.Σαμαράς «αδειάζει» την κυβέρνηση Καραμανλή, ο κ.Παναγιωτόπουλος τόνισε:
«Κανείς δεν αρνείται τη διαχρονική προσφορά της ΝΔ στον τόπο. Στις 4 Οκτωβρίου του 2009 υπήρξε μια βαριά ήττα της ΝΔ, που έπεσε στο ιστορικό χαμηλότερο εκλογικό της ποσοστό. Για τα αίτια της ήττας έχουν κάνει την αυτοκριτική τους τόσο ο κ.Καραμανλής, όσο και ο κ.Σαμαράς. Ο κ.Σαμαράς θεωρεί ότι με την αυτοκριτική που έκανε η ΝΔ γυρίζει σελίδα και πλέον ας επιτρέψουμε όλοι στο νέο αρχηγό να προχωρήσει το έργο του».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κάθετος διάδρομος: Ισχνό το ενδιαφέρον στη δημοπρασία για μεταφορά αερίου
- Κακοκαιρία: Δραματική διάσωση δύο εγκλωβισμένων σε ΙΧ που παρασύρθηκε από ρέμα στα Σπάτα
- Άγνοια και εθνικιστικές κορώνες από τη Μαρία Καρυστιανού στην παρθενική παρέμβασή της για τα ελληνοτουρκικά
- Άρης – Λεβαδειακός: Πόσα λάθη έκαναν οι «κίτρινοι» πριν το δεύτερο γκολ
- Νάταλι Πόρτμαν στο Sundance: Καταγγέλλει τη βία της ICE και τους αποκλεισμούς σε βάρος των γυναικών
- Ολυμπιακός: Οι οδηγίες της ΠΑΕ στους οπαδούς για το Άμστερνταμ – Έτσι θα εισέλθουν στο γήπεδο του Άγιαξ



