Θέμα ευρωζώνης η κρίση στην Ελλάδα λέει ο Γιούνκερ και αποκλείει ανάμειξη ΔΝΤ
Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι θέμα της ευρωζώνης τονίζει ο επικεφαλής του Eurogroup, αποκλείοντας ανάμειξη του ΔΝΤ πέραν της τεχνικής βοήθειας, λέγοντας ότι η Ευρώπη «έχει τα εργαλεία να αντιμετωπίσει την κρίση». Ωστόσο, ο κ. Γιούνκερ επαναλαμβάνει ότι τα νέα μέτρα είναι «σκληρά και αξιόπιστα» και εκτιμά ότι η Ελλάδα δεν θα χρειασθεί βοήθεια.
2
Το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι θέμα της ευρωζώνης τονίζει ο Ζ.Κ.Γιούνκερ και αποκλείει, «ως επικεφαλής του Eurogroup» -όπως τονίζει- περαιτέρω ανάμειξη του ΔΝΤ, πέρα της τεχνικής βοήθειας, μετά τη συνάντηση με τον Ελλήνα πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου.
Ωστόσο, ο κ. Γιούνκερ επαναλαμβάνει ότι τα νέα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση είναι «σκληρά και αξιόπιστα», γεγονός που -όπως εκτιμά- θα αναγνωρίσουν και οι αγορές, οπότε το ενδεχόμενο η Ελλάδα να χρειασθεί οικονομική βοήθεια απομακρύνεται.
«H ευρωζώνη έχει τα εργαλεία που χρειάζεται για να βοηθήσει τις χώρες που έχουν προβλήματα και θα τα χρησιμοποιήσει εάν χρειαστεί» ανέφερε ο επικεφαλής του Eurogroup σύμφωνα με το Reuters, προσθέτοντας ότι η Αθήνα δεν έχει ζητήσει οικονομική βοήθεια.
Ο Ζ.Κ.Γιούνκερ εξέφρασε επίσης την άποψη ότι οι χώρες της ευρωζώνης θα πρέπει να προετοιμάσουν πιο συγκεκριμένα μέτρα βοήθειας για το μέλλον: «Νομίζω, και αυτό δεν συνδέεται με την Ελλάδα, ότι πρέπει να προετοιμάσουμε συγκεκριμένα μέτρα για να είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση σαν αυτή που αντιμετωπίζουμε» εξήγησε.
Νωρίτερα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk, ο πρόεδρος του Eurogroup δήλωσε: «Δεν υπάρχει κανένας λόγος για να πρέπει να περιμένουμε ότι θα χρειαστούν τα χρήματα των Γερμανών φορολογουμένων για τη διάσωση της Ελλάδας. Η Ελλάδα παρουσίασε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα εξυγίανσης. Δεν περιμένω ότι θα καταστεί αναγκαία η βοήθεια από το εξωτερικό. Αλλά αυτό δεν μπορεί να αποκλειστεί».
Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία ο κ. Παπανδρέου δεν προχώρησε σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση με τον κ. Γιούνκερ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αναχωρεί για το ματς με τη Μακάμπι ο Παναθηναϊκός – Τι ισχύει με τον τραυματισμό του Κέντρικ Ναν
- Χανιά: Στο εδώλιο ο οδηγός της Πόρσε που οδηγούσε μεθυσμένος και σκότωσε τον 23χρονο Παναγιώτη
- Κρίσιμη ευρωπαϊκή ρεβάνς: Ο Ολυμπιακός κοντράρεται με την Καρλοβάρσκο στο «Μ. Μερκούρη»
- Όσο οι Ευρωπαίοι μιλάνε στο Νταβός, ο Τραμπ αποσύρει στρατεύματα από το ΝΑΤΟ
- Hellenic Train: Ακυρώνονται τα δρομολόγια τρένων στη γραμμή Άγιος Ανδρέας – Ρίο λόγω πτώσης δέντρου
- Ολυμπιακός: «Τρέλα» για τον τελικό με τον Άγιαξ – Χιλιάδες αιτήσεις για εισιτήριο