«Στα μαλακά» το Hurt Locker μετά την… οσκαρικών διαστάσεων γκάφα παραγωγού του
Με την απόφαση να μην παρευρεθεί στην τελετή απονομής των Όσκαρ τη... «γλίτωσε» παραγωγός της ταινίας Hurt Locker, ο οποίος έστειλε e-mail σε μέλη της Ακαδημίας Κινηματογράφου και Επιστημών ζητώντας τους να μην ψηφίσουν μια «ταινία των 500 εκατ. δολαρίων», μια άμεση αναφορά στο Avatar.
2
Με την απόφαση να μην παρευρεθεί στην τελετή απονομής των Όσκαρ τη… «γλίτωσε» παραγωγός της ταινίας Hurt Locker, ο οποίος έστειλε e-mail σε μέλη της Ακαδημίας Κινηματογράφου και Επιστημών ζητώντας τους να μην ψηφίσουν μια «ταινία των 500 εκατ. δολαρίων», μια άμεση αναφορά στο Avatar.
Τα ε-mail του Νίκολας Τσάρτιερ παραβίασαν τον κανόνα που απαγορεύει την παρασκηνιακή προώθηση ταινιών στην κούρσα για τα βραβεία της Ακαδημίας.
Σε αυτά, ο παραγωγός ζητούσε από τα μέλη της Ακαδημίας να ψηφίσουν το Hurt Locker και όχι μια ταινία «κόστους 500 εκατομμυρίων δολαρίων», μία αναφορά στην ταινία του Τζέιμς Κάμερον, Avatar.
Αν και ο Ν.Τσάρτιερ ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του, χαρακτηρίζοντάς την «απλή ηλιθιότητα», η Ακαδημία αποφάσισε να μην του επιτρέψει να παραστεί στην τελετή απονομής των Όσκαρ.
Το όνομά του παραμένει, ωστόσο, στις υποψηφιότητες και σε περίπτωση που κερδίσει θα λάβει το χρυσό αγαλματάκι κάποια άλλη στιγμή.
Η τιμωρία αυτή θεωρείται ειρωνική, μιας και η Ακαδημία έχει έναν ακόμα κανόνα που αναφέρει ότι μόλις τρεις παραγωγοί μπορούν να είναι υποψήφιοι για το Όσκαρ καλύτερης ταινίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κώστας Τσουκαλάς: Η αντίφαση της κυβέρνησης για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής
- Μετάνιωσε ο Νεϊμάρ για το επεισόδιο με τον γιο του Ρομπίνιο: «Ξεπέρασα τα όρια»
- Παλαιό Φάληρο: Σχολικό λεωφορείο τούμπαρε μετά από σύγκρουση με ΙΧ
- Φάμελλος: Η κυβέρνηση καταπατά το Κράτος Δικαίου και τη Δικαιοσύνη και εκθέτει την Ελλάδα
- «Οι Κινέζοι έφτιαξαν ΑΣΕΠ τον έβδομο αιώνα μ.Χ.»
- Η μεγάλη αλλαγή του ΜακΚίσικ: Γιατί εκτελεί βολές από την άκρη της γραμμής (pic, vids)
- «Σύμφωνο Επενδύσεων και Θέσεων Εργασίας» πρότεινε στις Βρυξέλλες ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλαδας
- Ανδρουλάκης: Manual Μητσοτάκη να πετά τις δικογραφίες στον κάδο των αχρήστων – Αξιακή η μάχη των εκλογών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 06.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-kathrinepnw-12506594-1-315x220.jpg)

















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442