«Διπολικότητα και Τέχνη» στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών από 9 έως 20 Μαρτίου
Μια διαφορετική ανάγνωση έργων τέχνης, μέσα από το πρίσμα της διπολικότητας, επιχειρεί η πρωτοποριακή έκθεση που οργανώνουν το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής και η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με θέμα «Διπολικότητα και Τέχνη», στο κτίριο της ΑΣΚΤ από τις 9 έως τις 21 Μαρτίου.
2
Μια διαφορετική ανάγνωση έργων τέχνης, μέσα από το πρίσμα της διπολικότητας, επιχειρεί η πρωτοποριακή έκθεση που οργανώνουν το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ) και η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) με θέμα «Διπολικότητα και Τέχνη», στο κτίριο της ΑΣΚΤ, στον υπόγειο εκθεσιακό χώρο από τις 9 έως τις 21 Μαρτίου.
Τα έργα αποτελούν το προϊόν της συνάντησης δύο πόλων που αντάλλαξαν φορτία, δηλαδή της ομάδας επιστημόνων (ψυχιάτρων και ψυχολόγων) του ΕΠΙΨΥ και των φοιτητών και αποφοίτων της ΑΣΚΤ, οι οποίοι διερεύνησαν τη θεραπευτική δυνατότητα της τέχνης σε σχέση με την ιδιαιτέρως διαδεδομένη ψυχική νόσο που ονομάζεται διπολική διαταραχή.
«Ο επιστήμονας ψυχίατρος ερευνώντας κλινικά, θεωρητικά, δίνει απαντήσεις, προτείνει θεραπείες. Ο εικαστικός καλλιτέχνης, διάσημος ή μη, διερευνά μορφοπλαστικά, μέσα από αλληγορικές μεταφορές. Και οι δύο δράσεις αναπτύσσονται στο πλαίσιο και την αναγκαιότητα μιας κοινωνικής συνεργασίας συμβάλλοντας ώστε να μετριαστεί, να επαλειφθεί το στίγμα του ψυχικά ασθενούς. Όσοι συμμετείχαμε πρόσφατα σε αυτή την ευχάριστη διαδρομή βγήκαμε διπλά κερδισμένοι, διότι πέρα από το καλλιτεχνικό γεγονός που προέκυψε, αποκτήσαμε μια γνώση που δεν αποσυναισθηματοποιεί την ανθρώπινη δημιουργικότητα, ώστε να ζούμε όσο γίνεται την αγάπη, το μίσος, τον πόνο, τη θλίψη χωρίς φόβο» αναφέρει στον πρόλογο του καταλόγου της έκθεσης ο καθηγητής Πάνος Χαραλάμπους, αντιπρύτανης ΑΣΚΤ και διευθυντής του Δ Εργαστηρίου Ζωγραφικής.
Η έκθεση «Διπολικότητα και Τέχνη» πραγματοποιείται υπό την αιγίδα των υπουργείων Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Τουρισμού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μεγαλώνει το χάσμα στις συντάξεις μεταξύ του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα
- Η Ντόλι Πάρτον ακύρωσε τις εμφανίσεις της στο Λας Βέγκας
- Δολοφονία 20χρονου στην Κρήτη: Πώς έστησε την ενέδρα θανάτου ο 54χρονος
- Συνταγή: Ψαρονέφρι με κρασί και μέλι
- Τελικά οι υψηλότεροι φόροι διώχνουν τους πλούσιους; Το σχέδιο του Μαμντάνι στη Νέα Υόρκη επαναφέρει το ερώτημα
- Στο Πεκίνο ο Αραγτσί, συναντάται με τον κινέζο ΥΠΕΞ – Πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με το Ιράν, βλέπει ο Τραμπ
- Τρεις νεκροί σε νέο βομβαρδισμό των ΗΠΑ εναντίον ταχύπλοου που φέρεται να μετέφερε ναρκωτικά
- Το pilates arms «χτίζει» γραμμωμένα χέρια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 06.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-kathrinepnw-12506594-1-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442