2

Τελικά τα πιο απαισιόδοξα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν για το ΤΑΑ ΑΕΚ, καθώς την Πέμπτη ο αθλητικός δικαστής την τιμώρησε με την εξοντωτική ποινή της αφαίρεσης τριών βαθμών από την έναρξη του πρωταθλήματος μέχρι τώρα, που σημαίνει ότι από το +20, πλέον βρίσκεται στο -40 και αυτομάτως στην Α2! Ο λόγος, βέβαια, δεν είναι άλλος από τα χρέη προς πρώην αθλητές της που έχουν προσφύγει και δικαιωθεί εναντίον της.

Η απόφαση του αθλητικού δικαστή, Δημήτρη Λευκού να αφαιρέσει 3 βαθμούς από κάθε αγώνα της ομάδας για υποθέσεις που αφορούν τους αθλητές Σάκι, Κυριακίδη ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο.

Πιο συγκεκριμένα, ο νομικός σύμβουλος του ΤΑΑ ΑΕΚ, Αλέξανδρος Αλεξίου, παρουσίασε ενώπιον του αθλητικού δικαστή κ. Δημήτρη Λευκού την πλευρά της «Ένωσης», ζητώντας επιείκεια σχετικά με την απόφαση, κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη. Ετσι όπως είναι διατυπωμένη, λοιπόν, η απόφαση του κ. Λευκού, δημιουργείται ένα μπέρδεμα για το χρονικό σημείο που αρχίζει να ισχύει η επιβολή αφαίρεσης βαθμών, αλλά αυτό που ισχύει φέρνει την ΑΕΚ από σήμερα στο -40.

Με δεδομένο ότι οι αποφάσεις της ΕΕΟΔΑΠ εκδόθηκαν το 2008, η αφαίρεση των βαθμών πρέπει να αρχίζει από την περυσινή περίοδο, αλλά από τη στιγμή που η περυσινή βαθμολογία επικυρώθηκε χωρίς ενστάσεις, η ποινή ισχύει από την αρχή της εφετινής σεζόν. Ετσι, αφαιρώντας 3 βαθμούς για καθένα από τα 20 ματς της Ενωσης και τους 20 βαθμούς που κέρδισε εντός γηπέδων, φτάνουμε στο -40!

Η ελπίδα στην ΕΣΕΑΕΔ

Παρόλα αυτά η ελπίδα δεν έχει χαθεί για την ΑΕΚ, αφού οι κιτρινόμαυροι πιστεύουν πως αν βρουν μέσα σε διάστημα 15 ημερών τα απαιτούμενα χρήματα για να ξεπληρώσουν τους παίκτες, θα μπορέσουν να πάρουν πίσω τους αφαιρούμενους βαθμούς, αν και αυτή η εκτίμηση είναι αρκετά παρακινδυνευμένη.

Με σημερινές του αποφάσεις ο Αθλητικός Δικαστής της ΕΣΑΠ/ΕΟΠΕ κύριος Δημήτρης Λευκός, επέβαλλε στο ΤΑΑ ΑΕΚ τις παρακάτω ποινές:

– Χρηματικό πρόστιμο 1000 ευρώ για τη συμπεριφορά των οπαδών του (υβριστικά συνθήματα, ρίψεις αντικειμένων και κροτίδων) στον αγώνα με τον Πανελλήνιο

– Ανέβαλλε την εκδίκαση των υποθέσεων των οφειλών στους αθλητές Ντονά Σ, Ουτζή Γ., Κατσεναβάκη Σ. για να προσκομιστεί από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού η σχετική έκθεση.

– Επέβαλλε ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα και για το χρονικό διάστημα από τη βεβαίωση των παραβάσεων με τις τελεσίδικες αποφάσεις της ΕΕΟΔΑΠ (2008) που αφορούν τους αθλητές Σάκι Μ., Κυριακίδη Γ. και για όσο χρόνο διαρκεί η παράβαση αυτή.

Για την τελευταία απόφαση, η ΕΣΑΠ με επείγον έγγραφο της προς τον Αθλητικό Δικαστή κύριο Δημήτρη Λευκό, ζητάει το αναλυτικό σκεπτικό της απόφασης έτσι ώστε να προχωρήσει στην επιβολή της προβλεπόμενης ποινής.


Παναθηναϊκός και Λαμία ανοίγουν την αυλαία

Με τον αγώνα Παναθηναϊκός – Λαμία που θα διεξαχθεί στο κλειστό της Γλυφάδας, ξεκινάει την Παρασκευή το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών του βόλεϊ.

Οι «πράσινοι» θα επιδιώξουν μια «καθαρή» νίκη, ούτως ώστε να μεταβούν στην Πάτρα για το ντέρμπι με την ΕΑΠ, την τελευταία αγωνιστική, διατηρώντας την υπάρχουσα διαφορά (αν η αχαϊκή ομάδα νικήσει την Κυριακή στην Κηφισιά), στο ματς που κατά πάσα πιθανότητα θα κρίνει και την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο.

Κατά τα λοιπά, στην Κυψέλη ο Ολυμπιακός θα επιχειρήσει να «κλειδώσει» την 3η θέση, ενώ στα ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο Αρης θα παίξει στα Βασιλικά με την Καλαμαριά το Σάββατο και ο Ηρακλής θα αντιμετωπίσει στη Μίκρα τον ΠΑΟΚ την προσεχή Δευτέρα, στην αναμέτρηση με την οποία θα ολοκληρωθεί η «στροφή».

Συνοπτικά το πρόγραμμα και η βαθμολογία:

Παρασκευή
ΕΑ Γλυφάδας 19:00: Παναθηναϊκός – Λαμία (Μυλωνάκης, Μουλά)

Σάββατο
Γηπ. Σύρου 18:00: Φοίνικας – ΑΕΚ (θέμελης, Καραμπαλάσης)
Γηπ. Πανελληνίου 19:00: Πανελλήνιος – Ολυμπιακός (Πανούτσος, Πετούσης)
Γηπ. Βασιλικών 20:00: Αρης – Απόλλων Κ. (Αμασιάδης, Γεωργιάδης)

Κυριακή
Γηπ. Ζηρινείου 19:00: Κηφισιά – ΕΑ Πατρών (Καραμπέτσος, Τριανταφύλλου)

Δευτέρα
Γηπ. Μίκρας 19:00 Ηρακλής – ΠΑΟΚ (Μιχελινάκης, Σιμίδης Π.)

Η βαθμολογία (σε 20 αγώνες)
1. Παναθηναϊκός 51 57-17
2. ΕΑ Πατρών 50 55-23
3. Ολυμπιακός 45 50-23
4. Ηρακλής 40 45-27
5. Λαμία 29 36-40
6. ΠΑΟΚ 28 40-39
7. Αρης 27 35-41
8. Πανελλήνιος 25 34-43
9. Απόλλων Καλαμαριάς 22 31-47
10. ΑΕΚ 20 29-46 *
11. ΑΟ Κηφισιάς 15 27-54
12. Φοίνικας Σύρου 8 17-56

* Αναμένεται να επικυρωθεί από τη Λίγκα η ποινή της αφαίρεσης 40 βαθμών από την ΑΕΚ

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ