2

Την αγάπη του για τον Παναθηναϊκό εξέφρασε για ακόμα μια φορά ο Αμαράλ Ντάντε, ξεκαθαρίζοντας πως αν γυρίσει στην Ελλάδα, θα το κάνει μόνο για το «τριφύλλι». Ο Βραζιλιάνος ακραίος, λίγες ημέρες πριν επιστρέψει στην Ελλάδα, για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, για τη φάση των «6» του Champions League, έκανε λόγο για δύσκολο παιχνίδι, πλέκοντας το εγκώμιο του Ιβάν Μίλκοβιτς. Επίσης, δεν έκρυψε την θέλησή του να κατακτήσεις το Champions League, αφού είναι το μοναδικό τρόπαιο που του λείπει!

Αναλυτικά η συνέντευξη του Αμαράλ Ντάντε:

Για τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού: «Δεν έχω ξεχάσει κανέναν. Έχω επιθυμήσει πάρα πολύ την Ελλάδα. Είναι πολύ δύσκολο να βλέπεις τόσους φίλους και να ξέρεις ότι πρέπει να τους αντιμετωπίσεις. Συναισθηματικά τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό ήταν τα πιο δύσκολα που έχω δώσει.

»Στην Μόσχα δεν πιέστηκα τόσο πολύ αλλά στην Γλυφάδα ήταν πολύ διαφορετικά. Είχα προετοιμαστεί κατάλληλα για αυτό το ματς γιατί δεν ήξερα πως θα αντιδράσουν οι οπαδοί απέναντι μου. Μου έδειξαν μεγάλο σεβασμό και μεγάλη αγάπη και θέλω να ξέρουν ότι αυτό είναι αμοιβαίο».

Για την επιστροφή του στην Ελλάδα: «Από την μέρα που έφυγα μέχρι και σήμερα ξέρω ότι οι πόρτες της ομάδας είναι ανοιχτές για μένα. Αγαπώ πάρα πολύ τον σύλλογο του Παναθηναϊκού. Σίγουρα κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον θα υπάρξουν συζητήσεις για την επιστροφή μου».

Για το καλοκαιρινό φλερτ με τον Ολυμπιακό: «Υπήρχαν συζητήσεις με τον Ολυμπιακό, αλλά όχι κάτι το σοβαρό. Εγώ πάντως αν γυρίσω στην Ελλάδα θα γυρίσω μόνο για τον Παναθηναϊκό».

Για τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και τον Μίλκοβιτς: «Η τύχη είναι ότι το πρώτο παιχνίδι είναι και πάλι στην Μόσχα. Πιστεύω όμως ότι θα είναι εξίσου δύσκολο να αποκλείσουμε τον Ολυμπιακό όπως ήταν και με τον Παναθηναϊκό.

»Σίγουρα ο Μίλκοβιτς παίζει πολύ καλά. Αυτό, όμως, που συνηθίζουμε να λέμε είναι ότι ένας παίκτης μπορεί να πάρει ένα ή δύο παιχνίδια. Δεν μπορεί να πάρει μόνος του ένα πρωτάθλημα. Δεν αμφισβητεί όμως κανένας ότι είναι ένας εκπληκτικός παίκτης».

Για τον Βλάση Σταθοκωστόπουλο: «Δεν έχω κρύψει ποτέ ότι τρέφω ιδιαίτερο σεβασμό για τον κ. Σταθοκωστόπουλο. Είναι ο άνθρωπος που με βοήθησε πάρα πολύ. Σίγουρα για το υπόλοιπο της ζωής μου θα μείνει στην καρδιά μου και στο μυαλό μου».

Για το Champions League: «Είναι η μοναδική κούπα που λείπει από την συλλογή μου και πιστεύω ότι μπορώ φέτος να την κατακτήσω με τη Ντιναμό. Πρωταρχικός στόχος όμως είναι να φθάσουμε στο Final Four. Δεν αρκεί να λες μόνο ότι πάμε να κατακτήσουμε το Κύπελλο. Αυτό είναι το εύκολο. Το δύσκολο είναι να φθάνεις στην κατάκτηση».

Για την εθνική Βραζιλίας: «Νομίζω ότι με το νέο αίμα που έρχεται από πίσω δεν θα έχουμε πρόβλημα. Eχετε δει ήδη τον Μπρουνίνιο, τον Τιάγκο Aλβες, τον Σάμουελ Φουκς, τον Eλντερ, τον Βισότο, γενικότερα υπάρχει πολύ καλό υλικό».

Για τον Ρικαρντίνιο: «Δεν νομίζω ότι θα γυρίσει γιατί πλέον είναι σε προχωρημένη ηλικία».

Για το αν σκέφτεται την αποχώρησή του από την εθνική: «Από τη στιγμή που ασχολείστε όλοι μαζί θα συνεχίσω να παίζω».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr