Κίνδυνος υποβιβασμού για την ομάδα βόλεϊ της ΑΕΚ
Τέλος δεν φαίνεται να έχουν τα προβλήματα για την ΑΕΚ, αφού η ομάδα κινδυνεύει να τιμωρηθεί με υποβιβασμό από την Α1, λόγω χρεών σε πρώην παίκτες της. Αρχικά είχε γίνει γνωστό από την Δευτέρα ότι το ΤΑΑ της ομάδας κλήθηκε σε απολογία λόγω οφειλών προς τους πρώην «κιτρινόμαυρους», Ουτζή και Κατσανεβάκη, αλλά και τον Στάθη Ντονά του Παναθηναϊκού.
2
Τέλος δεν φαίνεται να έχουν τα προβλήματα για την ΑΕΚ, αφού η ομάδα κινδυνεύει να τιμωρηθεί με υποβιβασμό από την Α1, λόγω χρεών σε πρώην παίκτες της. Αρχικά είχε γίνει γνωστό από την Δευτέρα ότι το ΤΑΑ της ομάδας κλήθηκε σε απολογία λόγω οφειλών προς τους πρώην «κιτρινόμαυρους», Ουτζή και Κατσανεβάκη, αλλά και τον Στάθη Ντονά του Παναθηναϊκού.
Η ομάδα όμως έχει κληθεί σε απολογία και για την υβριστική συμπεριφορά των οπαδών της στον αγώνα με τον Πανελλήνιο (20/2) για την 20ή αγωνιστική της Α1.
Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η απειλή για αφαίρεση βαθμών μιας νίκης για κάθε αγώνα πρωταθλήματος της ΑΕΚ, αφού η ομάδα δεν έχει καταβάλλει ληξιπρόθεσμες οφειλές σε αθλητές της.
Το συνολικό χρέος της «Ένωσης» προς πέντε αθλητές (Ουτζής, Κατσανεβάκης, Σάκι, Ντονάς και Κυριακίδης), φτάνει τα 75.000 ευρώ, και το γεγονός ότι οι αθλητές έχουν στραφεί δικαστικά εναντίον της ομάδας, κάνει πολύ πιθανό το ενδεχόμενο μηδενισμού της ΑΕΚ, αφού οι υποθέσεις τους έχουν τελεσιδικήσει.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του αθλητικού δικαστή:
«Ο αθλητικός δικαστής κ. Δ. Λευκός καλεί σε απολογία το ΤΑΑ ΑΕΚ για την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου και ώρα 13.00, για οφειλές προς τους αθλητές Γ. Ουτζή, Σ. Κατσανεβάκη και Ε. Ντονά μετά από τελεσίδικες αποφάσεις της Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών Αμειβόμενων Πετοσφαιριστών.
Επίσης καλεί το ΤΑΑ ΑΕΚ, για υβριστικά συνθήματα και ρίψη αντικειμένων και κροτίδων από τους φιλάθλους του στον αγώνα με τον Πανελλήνιο, του Σαββάτου 20 Φεβρουαρίου 2010.
Τέλος, θα συζητηθεί η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία ζητάει την αφαίρεση βαθμών μίας νίκης για κάθε αγώνα πρωταθλήματος του ΤΑΑ ΑΕΚ, διότι δεν έχει καταβάλλει ληξιπρόθεσμες οφειλές σε αθλητές του».
Ο κίνδυνος της έξωσης…
Οι «κιτρινόμαυροι» ταλαιπωρούνται κι από εξωαγωνιστικούς παράγοντες, με την παραμονή τους στο κλειστό του Νέου Ηρακλείου να… παίζεται από το ξεκίνημα της σεζόν. Μικρή μερίδα των κατοίκων της περιοχής έχει ζητήσει την έξωση της ομάδας, κάνοντας λόγο για επεισόδια και καταστροφές γύρω από το γήπεδο, από οπαδούς. Κάτι όμως που δεν επιβεβαιώνεται ούτε από τις επίσημες πληροφορίες της αστυνομίας, ούτε από κατοίκους και παράγοντες της ΑΕΚ. Εξαιτίας των πολλών προβλημάτων σχετικά με το γήπεδο, οι παίκτες αναγκάζονται να κάνουν προπονήσεις συγκεκριμένες μόνο ώρες το μεσημέρι, ενώ οι αγώνες πρέπει να γίνονται συγκεκριμένη ώρα και μέρα.
Προβλήματα τραυματισμών
Οι «κιτρινόμαυροι» από την αρχή της σεζόν ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς, με την ομάδα να μην έχει παρουσιαστεί πλήρης σε κανένα παιχνίδι. Η σεζόν δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, αφού ο ένας πασαδόρος της νεοφώτιστης στην Α1 ΑΕΚ, Κώστας Στιβαχτής, τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα στις 20 Σεπτεμβρίου, αφήνοντας την ομάδα με μοναδικό πασαδόρο τον Σωτήρη Τσέργα.
Οι τραυματισμοί όμως συνεχίστηκαν και τους επόμενους μήνες, με τελευταίο αυτό του βασικού διαγώνιου της ομάδας, Σαντιάγκο Νταραϊντού.
Ο Αργεντινός παίκτης στις τελευταίες αγωνιστικές δεν αγωνίζεται σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, με τις εναλλακτικές για το συγκρότημα του Κώστα Αρσενιάδη… να μην περισσεύουν (ο έτερος διαγώνιος, Χρήστος Μπέλλος είναι και αυτός τραυματίας).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τρίτης
- Έρχεται παράταση στη νομιμοποίηση αυθαιρέτων
- Συνταγές: Φακές σούπα
- Κρίσιμη η κατάσταση στη Χιλή από τις φονικές πυρκαγιές – Πολλοί νεκροί, δάση και ολόκληρες πόλεις έγιναν στάχτη
- Νέα 48ωρη απεργία από τους οδηγούς ταξί – Τα αιτήματά τους
- Ύπνος: Πόσο καλό μας κάνουν οι 8 ώρες κάθε βράδυ;

