Το Αρσάκειο Ιωαννίνων εγκαινίασε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας εγκαινίασε πριν από μερικές ημέρες το Αρσάκειο Ιωαννίνων, λέγοντας ότι «η επένδυση στην παιδεία είναι μονόδρομος για τη βελτίωση του κοινωνικού πολιτισμού».
2
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας εγκαινίασε πριν από μερικές ημέρες το Αρσάκειο Ιωαννίνων, λέγοντας ότι «η επένδυση στην παιδεία είναι μονόδρομος για τη βελτίωση του κοινωνικού πολιτισμού».
«Εμάς τους Γιαννιώτες μάς ενδιαφέρουν τα Γράμματα και τα γρόσια τα αφήνουμε για τους τραπεζίτες». Με τη φράση αυτή ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εγκαινίασε πριν από μερικές ημέρες το Αρσάκειο Ιωαννίνων, τονίζοντας ότι «κάθε σχολείο που ανοίγει είναι μια υπόσχεση και ένας λόγος να είμαστε περισσότερο αισιόδοξοι. Η επένδυση στην παιδεία είναι μονόδρομος για τη βελτίωση του κοινωνικού πολιτισμού, για την αναβάθμιση της ποιότητας, της σκέψης και του αξιακού μας κώδικα».
Ο Κάρολος Παπούλιας ευχαρίστησε τον καθηγητή Γεώργιο Μπαμπινιώτη, πρόεδρο της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας ο οποίος διοικεί τα Αρσάκεια–Τοσίτσεια Σχολεία για την ανταπόκρισή του στο αίτημα τού ιδίου και άλλων Ηπειρωτών για ίδρυση Αρσακείου στα Ιωάννινα, καθώς και για τη συνολική προσφορά τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας στα ελληνικά γράμματα.
Ευχήθηκε στους μαθητές τού Αρσακείου πνευματική πρόοδο και παρακολούθησε, μαζί με τους επισήμους και τους προσκεκλημένους, μουσική εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν όλοι οι μαθητές τού Σχολείου.
Στην ομιλία του, ο κ. Μπαμπινιώτης αναφέρθηκε στο μεγάλο τόλμημα της ανέγερσης Αρσακείου στα Ιωάννινα, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ανάπτυξης των Αρσακείων Σχολείων και αποτελεί σήμερα το καλύτερο σχολικό συγκρότημα των Βαλκανίων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο κρότος της τραγωδίας: Συγκλονιστικό ντοκουμέντο της έκρηξης στο εργοστάσιο «Βιολάντα» στα Τρίκαλα
- Δραπετσώνα: Γνωστός σουβλατζής συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών – Πώς τον έπιασαν
- «Daily Mail»: «Ο Μίκαελ Σουμάχερ δεν είναι πλέον κατάκοιτος, μετακινείται με αναπηρικό αμαξίδιο»
- Συνελήφθη στη Γλυφάδα 16χρονος μαθητής που κυκλοφορούσε με μαχαίρια
- Επίκαιρη ερώτηση Ανδρουλάκη σε Μητσοτάκη για την ακρίβεια στην ενέργεια
- Έκρηξη σε διαμέρισμα στους Αγίους Αναργύρους