
Εκκενώνονται χωριά λίγο πριν από τη ΝΑΤΟϊκή επιχείρηση κατά των Ταλιμπάν
Εκατοντάδες κάτοικοι που ζουν σε ζώνη, η οποία ελέγχεται από τους Ταλιμπάν στο νότιο Αφγανιστάν, απομακρύνονται από τις εστίες τους, προτού ξεκινήσει η μεγάλη επίθεση των ΝΑΤΟϊκών και αφγανικών δυνάμεων κατά «πόλης-οχυρού» των Ταλιμπάν.
2
Εκατοντάδες χωρικοί που ζουν σεζώνη που ελέγχεται από τους Ταλιμπάν στο νότιο Αφγανιστάν απομακρύνονται από τις εστίες τους, προτού ξεκινήσει η επίθεση των ΝΑΤΟϊκών και αφγανικών δυνάμεων σε «πόλη-οχυρό» των Ταλιμπάν.
Καθώς το περιβάλλον κάθε άλλο παρά ασφαλές είναι στην περιοχή εκείνη, όπου προετοιμάζεται η μεγάλη επίθεση, οι κάτοικοι τρέπονται σε φυγή, ενώ οι μαχητές προετοιμάζονται, ενισχύοντας τις θέσεις τους.
Με επικεφαλής τους Αμερικανούς, αλλά και με τη συμμετοχή του αφγανικού στρατού, οι συμμαχικές δυνάμεις θα επιτεθούν σύντομα στη Μάρτζα στο νότιο μέρος της χώρας που αποτελεί «οχυρό» των Ταλιμπάν.
Πρόκειται για την πρώτη επίδειξη δύναμης από τη στιγμή που ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ενέκρινε την αποστολή ενισχύσεων, ενώ αποτελεί στοίχημα για τις αφγανικές δυνάμεις, οι οποίες θα πρέπει να αποδείξουν ότι μπορούν να ανακτήσουν την κυριαρχία τους σε μια περιοχή που είναι στην επικράτειά τους μόνο στα χαρτιά.
Ο υπουργός Αμυνας της Βρετανίας Μπομπ Έϊνσγουορθ έχει προειδοποιήσει για πιθανά θύματα εντός των στρατευμάτων συνασπισμού κατά τη διάρκεια της επίθεσης.
«Φυσικά, θα πρέπει να περιμένουμε θύματα από αυτή την επιχείρηση», τόνισε ο υπουργός, υπογραμμίζοντας πως η περιοχή δεν αποτελεί ένα ασφαλές περιβάλλον για τους κατοίκους. «Δεν μπορούμε να κάνουμε τέτοιου είδους επιχειρήσεις χωρίς να υπάρχουν κίνδυνοι», κατέληξε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γουέστ Χαμ – Λιντς Γιουνάιτεντ 2-4 πεν. (2-2 κ.α.): Πρόκριση «θρίλερ» στην 4άδα του Κυπέλλου Αγγλίας
- Υποκλοπές: Πασχίζει η Σοφία Βούλτεψη να βγάλει καθαρό τον Γρ. Δημητριάδη και εκτίθεται
- Γλυφάδα: Χειροπέδες σε 3 άνδρες που απείλησαν αστυνομικούς με αεροβόλο όπλο, μαχαίρι και σφυρί
- Τα επαγγέλματα που η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν μπορεί να αγγίξει και οι νέοι που τα επιλέγουν
- Μιχαηλίδης: «Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε»
- Σαραγόσα – Μπαρτσελόνα 86-92: Δύσκολο «διπλό» για τους Μπλαουγκράνα πριν τον Παναθηναϊκό


