2

Παρότι ήταν μόνο δοκιμές, ο πρώτος χρόνος ήταν πολύ σημαντικός για μένα δήλωσε ο Valentino Rossi καθώς σημείωσε και πάλι τον ταχύτερο γύρο κατά τη δεύτερη και τελευταία ημέρα του πρώτου διημέρου δοκιμών του MotoGP 2010, στη Σεπάνγκ της Μαλαισίας.

Καθώς οι δοκιμές ουσιαστικά διεξήχθησαν σε στεγνή πίστα μόνο το απόγευμα, λόγω βροχής το πρωί, ο γιατρός με τη νέα Yamaha M1 ήταν μισό δευτερόλεπτο ταχύτερος σε σχέση με την πρώτη ημέρα – όπως ακριβώς και ο Casey Stoner, με τη νέα Ducati GP10. Ο Αυστραλός τελείωσε την ημέρα τέσσερα δέκατα πίσω από τον Ιταλό.

Οι Ισπανοί Jorge Lorenzo (Fiat Yamaha) και Dani Pedrosa (Repsol Honda) που ακολούθησαν στις επόμενες δύο θέσεις διευκρίνισαν ότι καθυστέρησαν λίγο να φέρουν ξανά τη φυσική τους κατάσταση στα επίπεδα της οδήγησης στο MotoGP – αλλά το πέτυχαν τη δεύτερη μέρα, σημειώνοντας ανταγωνιστικούς χρόνους.

Δεν είχαμε πρόβλημα την πρώτη μέρα – απλώς μετά από τόσο μεγάλο κενό ξεχνάς λίγο πώς να οδηγείς! Χρειάζομαι λίγο χρόνο, αλλά ήταν πολύ καλύτερα σήμερα, είπε συγκεκριμένα ο J. Lorenzo. Ο ομόλογός του, V. Rossi, συμπλήρωσε: Βρήκαμε καλύτερες ρυθμίσεις στη νέα μοτοσικλέτα.

Είμαστε ήδη γρήγοροι και δυνατοί. Φυσικά υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Η Σεπάνγκ ήταν ανέκαθεν καλή πίστα για τη Yamaha, συνεπώς θα πρέπει να περιμένουμε το Κατάρ για να καταλάβουμε καλύτερα σε ποιο επίπεδο βρισκόμαστε – όμως κάναμε καλή αρχή.

Ο Casey Stoner τόνισε: Είμαστε πολύ χαρούμενοι με τις δοκιμές. Βελτιώσαμε τη ρύθμιση της μοτοσικλέτας δοκιμάζοντας ορισμένες αλλαγές στην ανάρτηση. Οι χρόνοι μας δεν είναι ακόμα εκεί που θέλουμε και πρέπει να βρούμε λίγα δέκατα ακόμα με τα σκληρά ελαστικά, όμως ο ρυθμός μας ήταν σταθερά καλός.

Με δεδομένο ότι χρησιμοποιούμε διαφορετικό κινητήρα σε σχέση με τα τρία προηγούμενα χρόνια και δεν έχουμε εκμεταλλευτεί ακόμα πλήρως τα νέα μας εξαρτήματα, δεν μπορούμε να είμαστε δυσαρεστημένοι.

Για την εργοστασιακή Repsol Honda οι φετινές δοκιμές ξεκίνησαν πολύ καλύτερα από τα προηγούμενα χρόνια: Δεν υπήρχαν απρόοπτα και πτώσεις, ούτε αρνητικές πρώτες εντυπώσεις από τη νέα RC212V – τουλάχιστον όπως είπε ο D. Pedrosa και ο έτερος αναβάτης, Andrea Dovizioso.

Μπορώ να πω ότι βελτιωθήκαμε σημαντικά κι αυτό είναι σημαντικό για να εντοπίσεις ποια κατεύθυνση πρέπει να ακολουθήσεις, είπε ο D. Pedrosa. Δουλέψαμε κυρίως στην πίσω ανάρτηση και συγκεντρώσαμε πολλά δεδομένα για τις επόμενες δοκιμές. Ένιωσα όλες τις βελτιώσεις και είμαι χαρούμενος για αυτό.

Ο Ιταλός ομόλογός του συμπλήρωσε: Έχουμε ξεκάθαρες ιδέες για την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσουμε [με την εξέλιξη της μοτοσικλέτας] και αισθάνομαι αισιόδοξος διότι, χάρη στην ηλεκτρονική, η μοτοσικλέτα βελτιώθηκε σε κάθε τομέα.

Ωστόσο, πρέπει να κάνουμε ένα ακόμα βήμα σχετικά με την ισορροπία της και θα δουλέψουμε σε αυτό στις επόμενες δοκιμές της Σεπάνγκ. Το ενθαρρυντικό για την ιαπωνική ομάδα είναι ότι πέτυχε ανταγωνιστικούς χρόνους χρησιμοποιώντας αποκλειστικά τη σκληρή γόμα.

Το μόνο απρόοπτο της δεύτερης ημέρας δοκιμών στη Σεπάνγκ ήταν η πτώση του πρωτοεμφανιζόμενου πρώην πρωταθλητή Marco Simoncelli της Gresini Honda, χωρίς σοβαρές συνέπειες. Αντίθετα, ο Ben Spies εντυπωσίασε, με τη Monster Yamaha – όπως και ο Aleix Espargaro της Pramac Ducati.

MOTOGP 2010 – ΔΟΚΙΜΕΣ ΣΕΠΑΝΓΚ

ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ

ΑΝΑΒΑΤΗΣ ΟΜΑΔΑ ΧΡΟΝΟΣ
1. Rossi Fiat Yamaha 2:00.925
2. Stoner Ducati +0.395
3. Lorenzo Fiat Yamaha +0.755
4. Pedrosa Repsol Honda +0.897
5. Spies Monster Yamaha +1.341
6. Dovizioso Repsol Honda +1.347
7. Edwards Monster Yamaha +1.554
8. Hayden Ducati +1.568
9. Espargaro Pramac Ducati +1.722
10. Capirossi Suzuki +1.838
11. Melandri Gresini Honda +1.885
12. Barbera Aspar Ducati +2.107
13. De Puniet LCR Honda +2.118
14. Aoyama Interwetten Honda +2.270
15. Simoncelli Gresini Honda +2.320
16. Bautista Suzuki +2.349
17. Kallio Pramac Ducati +2.434

auto.in.gr