2

Σώοι εντοπίστηκαν από το επιβατηγό/ οχηματαγωγό «Blue Star 1» οι τρεις επιβαίνοντες στο τουριστικό σκάφος «Αιγέας» που βούλιαξε μετά από πρόσκρουση σε ύφαλο στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη νησίδα Καλόλιμνος και την Κάλυμνο.

Γύρω στις 9 το βράδυ της Τετάρτης το ιδιωτικό σκάφος από τη νήσο Καλόλιμνο είχε παραλάβει έναν ασθενή στρατιώτη συνοδευόμενο από έναν ταγματάρχη. Στη διάρκεια όμως της επιστροφής το σκάφος προσέκρουσε σε βράχια, αλλά για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο συνέχισε το ταξίδι του.

Όταν ο κυβερνήτης αντελήφθη την εισροή υδάτων ειδοποίησε το Λιμεναρχείο και τον Θάλαμο Επιχειρήσεων του ΥΕΝ, αξιωματικοί του οποίου είχαν τηλεφωνική επικοινωνία μέχρι τις 21:20.

Οι έρευνες στη θαλάσσια ευρύτερη περιοχή της Καλύμνου ήταν εκτεταμένες και για τη διεξαγωγή τους επιστρατεύθηκαν σκάφη του Λιμενικού, του Πολεμικού Ναυτικού και ένα «Σούπερ Πούμα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ