
Στο 1% ανήλθε ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Ιανουάριο
Στο υψηλότερο επίπεδο των 11 τελευταίων μηνών ανήλθε τον Ιανουάριο ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη, καθώς λόγω της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών οι τιμές του πετρελαίου σκαρφάλωσαν σε υψηλό 15 μηνών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.
2
Στο υψηλότερο επίπεδο των 11 τελευταίων μηνών ανήλθε τον Ιανουάριο ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη, καθώς λόγω της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών οι τιμές του πετρελαίου σκαρφάλωσαν σε υψηλό 15 μηνών, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat.
Συγκεκριμένα, ο πληθωρισμός επιταχύχθηκε στο 1% από 0,9% τον Δεκέμβριο.
Οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει άνοδο 1,2%.
Οι εκτιμήσεις της Eurostat δεν περιλαμβάνουν στοιχεία για τη μηνιαία μεταβολή ή περισσότερες λεπτομέρειες, οι οποίες θα ανακοινωθούν στις 26 Φεβρουαρίου.
Βασική αιτία της ανόδου του πληθωρισμού, παρά τη μείωση του λειτουργικού κόστους από τις επιχειρήσεις και τις περικοπές θέσεων εργασίας,είναι η αύξηση των τιμών του πετρελαίου. Το τελευταίο έτος, το πετρέλαιο έχει ενισχυθεί κατά 76% περίπου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Stoiximan GBL: Υποβιβάστηκε ο Πανιώνιος – Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής και η βαθμολογία
- Γιατί οι φετινές καλοκαιρινές διακοπές των ονείρων σας ίσως να μείνουν απλώς ένα όνειρο
- Μπολόνια-Ρόμα 0-2: ‘Ονειρα τετράδας οι πρωτευουσιάνοι, καθάρισαν από το α’ ημίχρονο
- Σχεδιάζετε πεζοπορία στην Ευρώπη; Αυτά είναι τα πιο «παρθένα» εθνικά πάρκα
- Το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ γκρεμίζει την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση– Δυσαρεστημένοι οι 8 στους 10
- Φωτιά σε διαμέρισμα στο Μεταξουργείο – Κλειστή η οδός Σωνιέρου
