Ελπιδοφόρα η επιστολή Παπανδρέου, δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν
«Ελπιδοφόρα για την επίλυση των προβλημάτων είναι η απάντηση που ήρθε από την Αθήνα» είπε, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στην απαντητική επιστολή του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου, η οποία επιδόθηκε χθες στην Αγκυρα.
2
«Ελπιδοφόρα για την επίλυση των προβλημάτων είναι η απάντηση που ήρθε από την Αθήνα» είπε, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στην απαντητική επιστολή του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου, η οποία επιδόθηκε χθες στην Αγκυρα.
Από την πλευρά του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, σχολιάζοντας την επιστολή τη χαρακτήρισε καλών προθέσεων, ενώ πρόσθεσε ότι περιλαμβάνει «πολιτική βούληση, όπως ακριβώς ήταν και η επιστολή του κ. Ερντογάν».
Μιλώντας στο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι NTV, ο κ. Νταβούτογλου χαρακτήρισε την απάντηση «σε γενικές γραμμές θετική» και είπε πως ελπίζει ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν, στην Αθήνα.
Ο Τούρκος υπουργός είπε ακόμη πως «πρόκειται για επιστολή, που έχει συνταχθεί με θετικό και δημιουργικό πνεύμα» και τόνισε ότι «αμφότερες οι πλευρές έχουν πολιτική βούληση. Έχουμε, επίσης, σημεία διαφωνίας, πράγμα το οποίο είναι φυσιολογικό. Το θέμα είναι να μπορούμε να συνομιλήσουμε επί των θεμάτων αυτών».
Ο κ. Νταβούτογλου απάντησε και σε ερώτηση για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη, λέγοντας ότι «αντιμετωπίζουμε ως πρόβλημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων τη δημιουργία της υποδομής, έτσι ώστε οι μειονότητες και θρησκευτικές ομάδες να μπορούν να ανταποκρίνονται στα θρησκευτικά τους καθήκοντα. Στο πλαίσιο αυτό, πιστεύω ότι θα βρεθεί η καταλληλότερη λύση, αφού γίνουν οι αναγκαίες νομικές προεργασίες».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μάλτα: Ένας πρόσφυγας διασώθηκε, 150 αγνοούνται μετά τη βύθιση των πλοιαρίου τους στα ανοιχτά της Τυνησίας
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Δεν έχεις εισιτήριο; 100 ευρώ πρόστιμο
- Πόλο: Συγχαρητήρια του πολιτικού κόσμου στην εθνική ομάδα
- Πιστή στο ζλότι παραμένει η Πολωνία – Γιατί ο Τουσκ αρνείται το ευρώ
- Ρόμα – Μίλαν 1-1: Τυχεροί στη Ρώμη οι «ροσονέρι»
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 26.01.2026]
