Αντιδρά η ΠΟΞ στην περικοπή του αριθμού των δικαιούχων κοινωνικού τουρισμού
Παράδειγμα αποσπασματικής ενέργειας προς αποφυγή χαρακτηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων την απόφαση της κυβέρνησης για περικοπή κατά περίπου 26% του αριθμού των δικαιούχων του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού. Η απόφαση αυτή, όπως τονίζει η ΠΟΞ, ελήφθη χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή διάλογο.
2
Παράδειγμα αποσπασματικής ενέργειας προς αποφυγή χαρακτηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ) την απόφαση της κυβέρνησης για περικοπή κατά περίπου 26% του αριθμού των δικαιούχων του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού, που αντιστοιχεί σε 200.000 λιγότερους κοινωνικούς τουρίστες.
Η απόφαση αυτή, όπως τονίζει, στην ανακοίνωσή της η ΠΟΞ, ελήφθη χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή διάλογο, υπογραμμίζοντας ότι η κίνηση αυτή γίνεται για «μια υποτιθέμενη οικονομία στον Οργανισμό Εργατικής Εστίας ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ», η οποία δημιουργεί άλλα προβλήματα.
Η ΠΟΞ έχει επανειλημμένως υπογραμμίσει τη δυσχερή θέση, στην οποία βρίσκεται η πλειονότητα των ελληνικών ξενοδοχείων λόγω των σοβαρότατων επιπτώσεων της διεθνούς κρίσης το 2009, τόσο στην εισερχόμενη τουριστική κίνηση όσο και στην εγχώρια τουριστικά αγορά.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια του 2009 ο ξενοδοχειακός κλάδος απώλεσε το 16% του τζίρου του, δηλαδή περίπου 1 δισ. ευρώ, ενώ το 2010, μέχρι στιγμής, δείχνει ότι θα εξελιχθεί σε μία εξίσου δύσκολη χρονιά με εξαιρετικά αβέβαιη την έκβασή της.
Το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του Οργανισμού Εργατικής Εστίας με το οποίο, το έτος 2009, δόθηκε η δυνατότητα σε 750.000 δικαιούχους να πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους με εξαιρετικά χαμηλό κόστος, είναι ένα εργαλείο με αποδεδειγμένη ωφέλεια τόσο για τους δικαιούχους (από ευαίσθητες κοινωνικές τάξεις) όσο και για τις μικρές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της περιφέρειας που κατά τεκμήριο συμμετέχουν σε αυτό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Δημόσιος Τομέας: Πότε η παραίτηση είναι προϋπόθεση για συνταξιοδότηση
- Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Εστουδιάντες για μια θέση στους «8» του Eurocup
- Στον βρεφονηπιακό σταθμό μεταδίδεται και το… μικροβίωμα του εντέρου
- Μενέλαος Λουντέμης: Καλύτερα εκπατρισμένος και ελεύθερος παρά επαναπατρισμένος και επιτηρούμενος
- Φωτεινή Αθερίδου: «Πήρα αγωγή και έκανα ψυχοθεραπεία για τις κρίσεις πανικού»
- ΚΚΕ: Μόνο ο λαός της Βενεζουέλας είναι αρμόδιος να καθορίσει τις εξελίξεις στην πατρίδα του


