
Αύξηση κερδών στο τελευταίο τρίμηνο του 2009 αναφέρει η Google
Οι επιδόσεις της Google το τέταρτο τρίμηνο του 2009 ήταν καλές, με τα κέρδη να έχουν πενταπλασιαστεί σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, ωστόσο οι επενδυτές περίμεναν ακόμα περισσότερα και η μετοχή της εταιρείας έπεσε κατά 4,3% το βράδυ της Πέμπτης.
2
Οι επιδόσεις της Google το τέταρτο τρίμηνο του 2009 ήταν καλές, με τα κέρδη να έχουν πενταπλασιαστεί σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, ωστόσο οι επενδυτές περίμεναν ακόμα περισσότερα και η μετοχή της εταιρείας έπεσε κατά 4,3% το βράδυ της Πέμπτης.
Τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο γίγαντας της αναζήτησης ωφελήθηκαν από τις ανοδικές τάσεις στην αγορά διαδικτυακής αναζήτησης και τις ελπίδες για ανάκαμψη της αμερικανικής αγοράς.
«Είναι σαφές ότι δεν βρισκόμαστε πλέον σε ύφεση, ωστόσο ο ρυθμός ανάκαμψης είναι διαφορετικός σε διαφορετικές αγορές» δήλωσε ο Πάτρικ Πίτσετ, διευθυντής οικονομικών της Google.
Το τελευταίο τρίμηνο του 2009 η Google κέρδισε 1,97 δισ. δολάρια, ή 6,13 δολάρια ανά μετοχή, πετυχαίνοντας σημαντικ άνοδος σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο αλλά και σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2008, όταν ανέφερε κέρδη 382 εκατ. δολαρίων ή 1,21 δολαρίων ανά μετοχή. Τα έσοδα σημείωσαν αύξηση 17% στα 6,7 δισεκατομμύρια.
Όμως οι αναλυτές ήλπιζαν ελαφρώς υψηλότερα κέρδη, 6,44 δολαρίων ανά μετοχή, όπως είχε δείξει δημοσκόπηση τoυ δικτύου Bloomberg.
H μετοχή της εταιρείας υποχώρησε έτσι κατά 4,3% γύρω στα 582 δολάρια, έχοντας όμως διπλασιάσει την τιμή της από τον περασμένο Μάρτιο, όταν το χρηματιστήριο έφτασε στα χαμηλότερα επίπεδά του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Χωρίς τον «αποδιοπομπαίο τράγο» Όρμπαν, ίσως ήρθε η ώρα για την ΕΕ να φτάσει στην ρίζα των προβλημάτων της
- Stoiximan GBL: Αυτά είναι τα ζευγάρια των πλέι οφ – Ξεχωρίζει το ΑΕΚ – Άρης
- Τραμπ: Δεν ξέρουμε ποιος ηγείται του Ιράν – Αραγκτσί: Δεν ξέρουμε αν οι ΗΠΑ είναι σοβαρές στην διπλωματία
- Κρήτη: Νέο βίντεο ντοκουμέντο με τον 40χρονο αφού έχει δολοφονήσει τη 43χρονη
- Ο ΟΦΗ έκανε την ανατροπή (2-1) στον τελικό Κυπέλλου με τον Νους! (vids)
- Μετά το Baby Reindeer – Αδυσώπητο, ωμό και βίαιο, το Half Man είναι το πρώτο τηλεοπτικό γεγονός της χρονιάς

