Μαζικές ρευστοποιήσεις στις τράπεζες, κάτω από τις 2.000 μονάδες το Χρηματιστήριο
Σημαντικές απώλειες σημειώνει το Χρηματιστήριο την Πέμπτη, με τον γενικό δείκτη να υποχωρεί κάτω από τα επίπεδα των 2.000 μονάδων, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε μαζικές ρευστοποιήσεις σε όλο σχεδόν το φάσμα της αγοράς και κυρίως στις τράπεζες.
- Πάνω από 300 μονάδες το spread στα ομόλογα, η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει βοήθεια, λέει ο Γ.Παπακωνσταντίνου.
2
Μεγάλες απώλειες σημειώνει το Χρηματιστήριο την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε μαζικές ρευστοποιήσεις σε όλο σχεδόν το φάσμα της αγοράς και κυρίως στον τραπεζικό κλάδο
Στις 12:50 ο γενικός δείκτης υποχωρούσε κατά 3,40% στις 1.961,18 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 117,9 εκατ. ευρώ. Η αγορά υποχωρεί κάτω από τις 2.000 μονάδες για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2009.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχωρεί κατά 3,55%, της μεσαίας κεφαλαιοποίησης παρουσιάζειπτώση 4,07% και της μικρής κεφαλαιοποίησης σημειώνειαπώλειες3,02%.
Ο τραπεζικός δείκτης είναι χαμηλότερα κατά 5,35%.
Από τις μετοχές που διαπραγματεύονται, 21 ενισχύονται, 170 υποχωρούν και 19 είναι αμετάβλητες.
Οι τραπεζικές μετοχές σημειώνουν μεγάλες απώλειες, καθώςεντείνονται οι ανησυχίες για αύξηση του κόστους χρηματοδότησης μετά τη διεύρυνση του spread των ελληνικών ομολόγων σε ιστορικό υψηλό (311 μονάδες βάσης στο 10ετές ομόλογο).
«Οι τράπεζες είναι στο επίκεντρο, λόγω φόβων ότι η συρρίκνωση της ανάπτυξης θα οδηγήσει σε μείωση της κερδοφορίας και φόβων για αύξηση του κόστους χρηματοδότησης, λόγω της διεύρυνσης του spread», είπε στο Reuters ο Τάκης Ζαμάνης, επικεφαλής διαπραγμάτευσης στην Beta Χρηματιστηριακή.
«Το επόμενο διάστημα το Χρηματιστήριο θα συνεχίσει να κινείται σύμφωνα με την αγορά των ομολόγων μέχρι να κλείσει ένα μέρος του δανεισμού και έχουμε τα πρώτα καλά δείγματα στο μέτωπο των εσόδων», είπε ο Μάνος Χατζηδάκης, αναλυτής στην Πήγασος Χρηματιστηριακή.
Μαζικές ρευστοποιήσεις εκδηλώνονται, μεταξύ άλλων, σεΕθνική (-6,09% στα 15,27 ευρώ), Τρ.Πειραιώς (-5,54% στα 6,14 ευρώ), Alpha Bank (-5,22% στα 6,34 ευρώ), ΔΕΗ (-1,56% στα 11,99 ευρώ) και ΟΤΕ (-2,65% στα 9,90 ευρώ). Εξαίρεση, ο ΟΠΑΠ με κέρδη 0,89% στα 14,70 ευρώ).
Στον αντίποδα, στιςευρωπαϊκές αγορές επικρατούν ελαφρά ανοδικές τάσεις,ενώ πτωτικό άνοιγμα της συνεδρίασης στη Γουόλ Στριτ δείχνουν τα futures.
Στο Λονδίνο ο FTSE-100 ενισχύεται κατά 0,11%, στο Παρίσι ο CAC-40 σημειώνεικέρδη 0,35% και στη Φρανκφούρτη ο DAX είναι υψηλότερα κατά 0,23%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Hλιακή καταιγίδα έφερε το σέλας στον ουρανό της Ελλάδας – Εικόνες
- ΠΑΣΟΚ: Ανεπαρκής και προσχηματική η διακομματική για τα αγροτικά
- Καναδάς: Ο στρατός εξετάζει το ενδεχόμενο αμερικανικής εισβολής – Ετοιμάζει σχέδιο αντίδρασης
- Τραμπ: «Το ΝΑΤΟ θα βρισκόταν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας χωρίς εμένα» – Έκτακτη συνέντευξη Τύπου
- Το Ιράν απειλεί με τζιχάντ ΗΠΑ, Ισραήλ και τρεις ευρωπαϊκές χώρες εάν…
- LIVE: Μπόντο/Γκλιμτ – Μάντσεστερ Σίτι
