2

Την Τετάρτη ανακοινώθηκαν από την UEFA τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την καλύτερη ενδεκάδα του 2009 και όπως ήταν φυσικό, οι παίκτες της Μπαρτσελόνα είχαν την τιμητική τους.

Πέντε παίκτες των «Μπλαουγκράνα» και ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, που πέρυσι αγωνιζόταν με την Ιντερ, αλλά φέτος ανήκει στους καταλανούς, είναι ανάμεσα στην καλύτερη ενδεκάδα.

Παράλληλα, καλύτερος προπονητής αναδείχθηκε ο Πεπ Γκουαρντιόλα, ο οποίος οδήγησε τους μπλαουγκράνα στην κατάκτηση και των έξι τίτλων που διεκδίκησε η ομάδα.

Αναλυτικά η κορυφαία εντεκάδα του 2009:

Τερματοφύλακας: Ικερ Κασίγιας (Ρεάλ Μαδρίτης)

Αμυντικοί :Ντάνι Αλβες (Μπαρτσελόνα), Τζον Τέρι (Τσέλσι). Καρλς Πουγιόλ (Μπαρτσελόνα), Πατρίς Εβρά (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Κεντρικοί: Κριστιάνο Ρονάλντο (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ / Ρεάλ Μαδρίτης), Τσάβι (Μπαρτσελόνα), Κακά (Ρεάλ Μαδρίτης), Αντρές Ινιέστα (Μπαρτσελόνα)

Επιθετικοί: Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα), Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (Ιντερ / Μπαρτσελόνα)

Προπονητής: Πεπ Γκουαρντιόλα (Μπαρτσελόνα)

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr