Ζημίες 7,8 δισ. δολαρίων το τέταρτο εξάμηνο για την Citigroup
Τα 7,8 δισ. δολάρια έφτασαν οι ζημίες της αμερικανικής Citigroup το τελευταίο τρίμηνο του 2009, με τον όμιλο να συνεχίζει να δίνει αποτελέσματα με αρνητικό πρόσημο για δέκατο συνεχόμενο τρίμηνο. Μεγάλο μέρος των ζημιών οφείλεται στην αποπληρωμή της κρατικής βοήθειας, ενώ τα δάνεια που δεν εκπληρώνονται παραμένουν μεν σημαντικά αλλά φαίνεται να σταθεροποιούνται.
2
Τα 7,8 δισ. δολάρια έφτασαν οι ζημίες της αμερικανικής Citigroup το τελευταίο τρίμηνο του 2009 όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη, με τον όμιλο να συνεχίζει να δίνει αποτελέσματα με αρνητικό πρόσημο για δέκατο συνεχόμενο τρίμηνο. Μεγάλο μέρος των ζημιών οφείλεται στην αποπληρωμή της κρατικής βοήθειας, ενώ τα δάνεια που δεν εκπληρώνονται παραμένουν μεν σημαντικά αλλά φαίνεται να σταθεροποιούνται.
Συνολικά, τα δάνεια που δεν εκπληρώθηκαν κόστισαν στην Citigroup 8,18 δισ. δολάρια το τέταρτο τρίμηνο. Σε σύγκριση με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο, η «αιμορραγία» περιορίστηκε κατά 10%, ενώ το τελευταίο τρίμηνο του 2008 η μείωση φτάνει το 36%. Η διοίκηση της τράπεζας ανέγνωσε ενθαρρυντικά σημάδια σε αυτά τα στοιχεία, σχολιάζοντας ότι «ενώ το πιστωτικό πρόβλημα παραμένει στο προσκήνιο, η κατάσταση φαίνεται να σταθεροποιείται».
Στην ίδια περίοδο, η Cititgroup αποπλήρωσε 20 δισ. δολάρια της στήριξης από την Ουάσιγκτον, ενώ τον περασμένο χρόνο προχώρησε σε περίπου 100.000 απολύσεις και πούλησε 14 περιφερειακές θυγατρικές της.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Καμπανάκι από Παγώνη για γρίπη: «Το στέλεχος Κ έχει τρελή μεταδοτικότητα»
- Made in France στη Ligue 1: Η Μπρεστ έγραψε ιστορία με γαλλική ενδεκάδα, αλλά πλήρωσε ακριβά το ρίσκο
- Συλλυπητήρια από το ΥΠΕΞ για το δυστύχημα στην Ισπανία: «Οι σκέψεις μας είναι με όσους έχουν πληγεί»
- Οι Ματ Ντέιμον και Μπεν Άφλεκ αποκάλυψαν τα κόλπα του Netflix στις ταινίες του για να κρατήσει «ζωντανό» το ενδιαφέρον των θεατών
- Ανδρουλάκης: Ο πρωθυπουργός να απολογηθεί στους κτηνοτρόφους – Οφείλει διαφάνεια, ενημέρωση και λογοδοσία
- Αυτοκίνητο έπεσε στο λιμάνι του Πειραιά – Σώα η οδηγός

