Ο πολυεκατομμυριούχος Πινιέρα εξελέγη νέος πρόεδρος της Χιλής
Ο υποψήφιος της δεξιάς Σεμπαστιάν Πινιέρα εξελέγη την Κυριακή πρόεδρος της Χιλής με 51,61%, έναντι 48,38% του κεντροαριστερού πρώην προέδρου Εντουάρντο Φρέι. Στις πρώτες του δηλώσεις, ο νέος πρόεδρος απηύθυνε έκκληση για ενότητα, έχοντας στο πλευρό του τον Φρέι. Η Δεξιά επιστρέφει στην εξουσία μετά από 52 χρόνια μέσω... κάλπης.
2
Ο υποψήφιος της δεξιάς Σεμπαστιάν Πινιέρα εξελέγη την Κυριακή πρόεδρος της Χιλής, καταλαμβάνονταςποσοστό 51,61% και προηγούμενος κατά περισσότερο από τρεις μονάδες από τον αντίπαλό του της Κεντροαριστεράς, Εντουάρντο Φρέι (48,38%).
Τα αποτελέσματα, με καταμετρημένο το 99% των ψήφων, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών της χώρας Πατρίσιο Ροσέντε.
Μετά τη νίκη του, ο πολυεκατομμυριούχος ηγέτης της Δεξιάς απηύθυνε έκκληση για ενότητα.
«Η χώρα μας χρειάζεται ενότητα σήμερα, περισσότερο από ποτέ. Αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή μεγάλα προβλήματα και χρειαζόμαστε ενότητα» είπε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος, κατά τις πρώτες δηλώσεις που έκανε, έχοντας δίπλα του τον αντίπαλό του της Κεντροαριστεράς, Εντουάρντο Φρέι.
«Θέλω να συγχαρώ τον Σεμπαστιάν Πινιέρα. Η πλειοψηφία των Χιλιανών τού εξέφρασε την εμπιστοσύνη της για να αναλάβει τη μοίρα της χώρας τα τέσσερα επόμενα χρόνια» δήλωσε ο Φρέι, αποδεχόμενος την ήττα του.
«Η χώρα έκανε στροφή προς τα δεξιά, η τάση είναι σαφής» είχε δηλώσει νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών της Χιλής Εντμούντο Πέρες Γιόμα.
Είναι η πρώτη φορά μετά από 52 χρόνια που η δεξιά επιστρέφει στην εξουσία μέσω κάλπης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Νέα 48ωρη απεργία από τους οδηγούς ταξί – Τα αιτήματά τους
- Ύπνος: Πόσο καλό μας κάνουν οι 8 ώρες κάθε βράδυ;
- Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους- Περαιτέρω επιδείνωση από Τετάρτη
- Τέσσερα μέτρα για λιγότερα φάρμακα και στήριξη των γενοσήμων
- – Ήταν νευρικός, ήθελε απελπισμένα να γίνει «κάποιος»: Ο γιος του Μελ Μπρουκς για το αληθινό πρόσωπο πίσω από τη «μάσκα» του κωμικού
- Θυμός ή μίσος: Αυτές είναι οι διαφορές σύμφωνα με την επιστήμη


