2

«Αναλλοίωτη» παραμένει η μετοχική σύνθεση της εταιρίας ΔΕΠΑ -μέσω της ΕΔΑ 51% & Attiki Denmark 49% – όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής (ΕΠΑ Αττικής), με αφορμή δημοσίευμα στον Τύπο σχετικά με υποτιθέμενες εξελίξεις στο μετοχικό σχήμα της ΕΠΑ Αττικής, με αιχμές για τη διοίκηση και την επιχειρησιακή εικόνα της εταιρίας.

Στη διάψευση δημοσιεύματος σχετικά με πιθανή αποχώρησή της από την κοινοπραξία της ΕΠΑ Αττικής προέβη και η Shell, η οποία διευκρίνισε ότι θα εξακολουθήσει να συμμετέχει ενεργά στη διοίκηση της ΕΠΑ Αττικής, «συνεργαζόμενη στενά με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, με σκοπό την εύρεση των βέλτιστων εναλλακτικών λύσεων για τη συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας της εταιρίας».

Σημειώνεται ότι η Shell Upstream International κατέστησε σαφές ότι δεν αποσύρεται από την επένδυση στην εταιρία Attiki Denmark – κατόχου του 49% της ΕΠΑ Αττικής – όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα. Η Shell θα εξακολουθήσει να συμμετέχει ενεργά στη διοίκηση της ΕΠΑ Αττικής. Στο ίδιο δημοσίευμα αμφισβητείται η νομιμότητα της σημερινής διοίκησης της ΕΠΑ Αττικής, καθώς και το ευοίωνο επιχειρησιακό μέλλον της εταιρίας. H διοίκηση της εταιρίας ασκείται μέσω του επταμελούς διοικητικού συμβουλίου της και του γενικού διευθυντή, ο διορισμός του οποίου έχει πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου και του καταστατικού.

«Προτεραιότητα της Shell αυτή τη στιγμή είναι να διασφαλίσει ότι η λειτουργία της ΕΠΑ Αττικής δεν θα επηρεαστεί από την αποχώρηση της Duke από την κοινοπραξία, καθώς και ότι η προμήθεια φυσικού αερίου προς όλους τους καταναλωτές θα συνεχιστεί απρόσκοπτα και με ασφάλεια. Επίσης, είναι στα άμεσα συμφέροντά της να διασφαλίσει ότι η ΕΠΑ Αττικής παραμένει ευθυγραμμισμένη με τους αναπτυξιακούς της στόχους» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ