
Διαμαρτυρία φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης για την αξιοποίηση κτιρίου
Παράσταση διαμαρτυρίας στο κέντρο των Χανίων πραγματοποίησαν τη Δευτέρα φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την απόφαση της πρυτανείας να αξιοποιήσει το χώρο που χρησιμοποιούσαν μέχρι πρόσφατα για τις πολιτιστικές τους, κυρίως, δραστηριότητες.
2
Παράσταση διαμαρτυρίας στο κέντρο των Χανίων πραγματοποίησαν τη Δευτέρα φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την απόφαση της πρυτανείας να αξιοποιήσει το χώρο που χρησιμοποιούσαν μέχρι πρόσφατα για τις πολιτιστικές τους, κυρίως, δραστηριότητες.
Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν έξω από το Μέγαρο Παπαδοπέτρου, κληρονομιά του Πολυτεχνείου Κρήτης, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη τα τελευταία τρία χρόνια.
Το ίδρυμα έχει αποφασίσει την αξιοποίησή του και η Σύγκλητος ανακοίνωσε ότι το κτίριο θα δοθεί για τις ανάγκες της Αρχιτεκτονικής Σχολής. Με απόφαση της Συγκλήτου δημοπρατήθηκε η εργολαβία για την αναστήλωση, συντήρηση και αποκατάσταση του κτιρίου, συνολικού ποσού 300.000 ευρώ.
Το έργο κατοχυρώθηκε σε εργοληπτική εταιρεία, στις 22 Δεκεμβρίου, η σύμβαση υπεγράφη και το Πολυτεχνείο παρέδωσε το κτίριο στην εργοληπτική εταιρεία, με χρονικό περιθώριο τριών μηνών για την παράδοση του έργου
Η ενέργεια αυτή προκάλεσε την αντίδραση φοιτητών, οι οποίοι ανακοίνωσαν πως με την επανέναρξη των μαθημάτων θα συγκαλέσουν έκτακτη γενική συνέλευση με πρόταση να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η ΕΕ προσκαλεί τους Ταλιμπάν στις Βρυξέλλες για συνομιλίες σχετικά με τη μετανάστευση
- Κάτω Πατήσια: Πυρκαγιά σε σούπερ μάρκετ που βρίσκεται στο ισόγειο πολυκατοικίας
- Ιράν: Μονόδρομος για τις ΗΠΑ η αποδοχή του σχεδίου 14 σημείων της Τεχεράνης, τονίζει ο Γαλιμπάφ
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Κόφτες και κίνητρα
- Καταρρέει η δημοτικότητα των ΗΠΑ – Τι έδειξε νέα παγκόσμια έρευνα
- Ύποπτος σε υπόθεση διαφθοράς ο Αντρίι Γερμάκ, πρώην προσωπάρχης του Ζελένσκι