
H Eλλάδα ασκεί πιέσεις στο ευρώ, εκτιμά ο Σουηδός πρωθυπουργός
Την εκτίμηση ότι τα δημοσιονομικά προβλήματα της Ελλάδας μπορεί να ασκήσουν πιέσεις στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα εξέφρασε ο πρωθυπουργός της, προεδρεύουσας στην ΕΕ, Σουηδίας. Το πρόβλημα όμως, τόνισε «είναι εσωτερικό και πρέπει να αντιμετωπιστεί από τη νεοεκλεγείσα κυβέρνηση».
2
Η κρίση της Ελλάδας αναφορικά με το χρέος της προκαλεί προβλήματα σε όλη την ευρωζώνη αλλά είναι εσωτερικό ζήτημα που η κυβέρνηση στην Αθήνα πρέπει να επιλύσει, είπε σε συνέντευξή του την Τρίτη ο πρωθυπουργός της προεδρεύουσας στην ΕΕ Σουηδίας, Φρέντρικ Ράινφελντ.
«Φυσικά, υπάρχει βαθιά οικονομική κρίση» ανέφερε ο Φ.Ράινφελντ. «Έχουν τεράστιο πρόβλημα με τα δημόσια οικονομικά τους, έχουν διαρθρωτικά προβλήματα που τα είχαν ήδη πριν από την χρηματοοικονομική κρίση και φυσικά αυτό θα μπορούσε να ασκήσει πιέσεις στο ευρώ» δήλωσε σε γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό.
«Αλλά είναι εσωτερικό πρόβλημα» συμπλήρωσε ο Σουηδός πρωθυπουργός σύμφωνα με το Reuters, «πρέπει να αντιμετωπιστεί από την νεοεκλεγείσα κυβέρνηση της χώρας και θα έχουν πολλά σκληρά μηνύματα προς τους Έλληνες πολίτες για το επιλύσουν».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δύο συνταγές με άρωμα καλοκαιριού
- Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Apple και η επόμενη ημέρα
- ΗΠΑ: Δισεκατομμύρια για «ασπίδα πυραύλων» – Μαζική ενίσχυση της ναυτικής άμυνας
- Μάλι: Συντονισμένη επίθεση ενόπλων στο Μπαμακό
- Η φορολογία της Ιταλίας «μαγνητίζει» τους πλούσιους
- Πυροβολισμοί στο Δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκο – Απομακρύνθηκαν οι επίσημοι και ο Τραμπ
