Χτίζοντας το Νέο Μουσείο Ακρόπολης
«Τελικά αποκτήσαμε το Νέο Μουσείο!
Θέλεις να μάθεις πώς τα καταφέραμε;
Για να χτιστεί βέβαια το μουσείο, έπρεπε πρώτα να σχεδιαστεί.
Οι υπεύθυνοι για το χτίσιμό του είχαν ξεκάθαρες ιδέες για το ποιες ανάγκες έπρεπε να εξυπηρετεί το κτίριο. Έγινε λοιπόν, ένας μεγάλος διαγωνίσμός ανάμεσα σε αρχιτέκτονες από όλον τον κόσμο για να επιλεγεί το σχέδιο με το οποίο θα υλοποιούνταν αυτές οι ιδέες».
Παρουσίαση των συντελεστών
Η Νίκη Δόλλη γεννήθηκε στην Αυστραλία και σπούδασε κοινωνική λειτουργός. Εργάστηκε στους τομείς της ανάπτυξης κοινοτήτων, του σχεδιασμού κοινωνικής πολιτικής και του προγραμματισμού για υπηρεσίες για το κοινό. Υπήρξε υπάλληλος στην τοπική αυτοδιοίκηση στην πολιτειακή και ομοσπονδιακή κυβέρνηση και διευθύντρια σε μη κυβερνητική οργάνωση.
Προτού έρθει στην Ελλάδα το 1999, υπηρέτησε ως διοικητικός δικαστής σε θέματα μετανάστευσης.
Από το 2000 εργάζεται στον Οργανισμός Ανέγερσης του Νέου Μουσείου Ακρόπολης. Το «Χτίζοντας το Νέο Μουσείο Ακρόπολης» είναι το πρώτο της παιδικό βιβλίο. Το βιβλίο βασίζεται στις πολλές ξεναγήσεις που έκανε όσο ετοιμαζόταν το μουσείο και αφηγείται σε παιδιά (και μεγάλους!) το πώς η σκληρή ομαδική δουλειά μπορεί να συντελέσει στην πραγματοποίηση των ονείρων μας.
Η Έλενα Ζουρνατζή γεννήθηκε στην Χαλκίδα. Σπούδασε Graphic Design στο Kingston University και 2D Cartoon Animation στο Central Saint Martins στο Λονδίνο. Μετά την αποφοίτησή της και έως σήμερα εργάζεται στην Αθήνα ως σχεδιάστρια και εικονογράφος. Αυτό είναι το πρώτο της παιδικό βιβλίο.
| Έλενα Ζουρνατζή | |
| Μαρία Παππά | |
| Εκδόσεις Λιβάνη | |
| Νίκη Δόλλη |
- Τσουκαλάς: «Όρος αναγέννησης της χώρας να πάει η Νέα Δημοκρατία στην αντιπολίτευση»
- Ολυμπιακός – Εθνικός Καλαμάτας 11-0: Ασταμάτητες οι Ερυθρόλευκες
- Eurovision 2026: Aκούστε τα 14 υποψήφια τραγούδια του δεύτερου ελληνικού ημιτελικού
- Αγορά εργασίας: Όταν οι εργαζόμενοι «παραιτούνται» από την εύρεση εργασίας
- Μύκονος Betsson – Κολοσσός Ρόδου 67-84: Διπλό για την ομάδα του Λυκογιάννη (vid)
- Ιωάννινα: Νεκρός εντοπίστηκε ο 75χρονος από το Μιχαλίτσι που είχε εξαφανιστεί
