Το Βασίλειο μου για ένα βιβλίο
Ο σπουδαίος θεατρικός συγγραφέας Άλαν Μπένετ γράφει με χιούμορ και ευαισθησία ένα απολαυστικό βιβλίο, ένα σύγχρονο μανιφέστο για τη φιλαναγνωσία.
Παρουσίαση του συγγραφέα
Ο Άλαν Μπένετ, ένας από τους δημοφιλέστερους βρετανούς δημιουργούς, είναι γνωστός για τα κινηματογραφικά του σενάρια και τα θεατρικά του έργα. Ως ηθοποιός έχει λάβει μέρος σε σημαντικές θεατρικές παραστάσεις καθώς και σε κινηματογραφικές ταινίες. Το 1994 διασκεύασε το δημοφιλές θεατρικό του The Madness of George III (Η τρέλα του βασιλιά Γεώργιου του Γ’) για τον κινηματογράφο.
Η ταινία προτάθηκε για τέσσερα Όσκαρ και κέρδισε εκείνο της Καλύτερης Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης. Έχει τιμηθεί με Tony Καλύτερου Θεατρικού Έργου το 2004 για το έργο του The History Boys, ενώ το 2005 έλαβε τον τίτλο του Συγγραφέα της Χρονιάς από το Reader’s Digest.
| Τρισεύγενη Παπαϊωάννου | |
| Μεταίχμιο | |
| Άλαν Μπένετ |
- Συνταγή: Ριζότο γλυκοπατάτας
- Γεμάτες με τοξικές στρατιωτικές βάσεις οι ΗΠΑ – Χιλιάδες στρατιωτικοί μολυσμένοι
- Στρατιωτικές δαπάνες: η νέα πραγματικότητα της ΕΕ
- Η Σίλικον Βάλλεϋ πίσω από τα επεκτατικά σχέδια του Τραμπ στη Γροιλανδία;
- Η Richemont «λάμπει» ξανά με εκτόξευση των πωλήσεων από Cartier και Van Cleef
- Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αϊτή διεξάγουν εκστρατεία κατά των συμμοριών και καταστρέφουν κρησφύγετα

