
Στον εισαγγελέα οδηγείται ο καταζητούμενος δραπέτης Αλκέτ Ριζάι
Εντός της ημέρας αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα ο καταζητούμενος δραπέτης, Αλκέτ Ριζάι, η συντροφός του και ένα ακόμη ζευγάρι Αλβανών που συνελήφθησαν σε μονοκατοικία στην περιοχή Ανω Σούλι Μαραθώνα. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ερευνούν πιθανές σχέσεις του Ριζάι με τη «νέα γενιά τρομοκρατών».
103
Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί την Τρίτη ο καταζητούμενος δραπέτης, Αλκέτ Ριζάι, η σύντροφός του και ένα ακόμη νεαρό ζευγάρι Αλβανώνπου συνελήφθησαντο πρωί της Δευτέρας, σε μονοκατοικία στην περιοχή Ανω Σούλι Μαραθώνα, μετά από συντονισμένη επιχειρηση της Αστυνομίας με άνδρες των ΕΚΑΜ.
Υπήρχανπληροφορίες ότι ο καταζητούμενος κακοποιός και η φίλη του κινούνταν στην ευρύτερη βορειοανατολική Αττική, αλλάζοντας συνεχώς κρησφύγετο.
Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», ο σούπερ κοριός της ΕΥΠ και τα τηλεφωνημάτα τηςσυντρόφου του Ριζάι -της επονομαζόμενης Σούλας-στα ανήλικα παιδιά της και στη μητέρα της, οδήγησαν τελικά τις διωκτικές αρχές στα ίχνη του επικίνδυνου κακοποιού.
Η αντίστροφη μέτρηση για τον κακοποιό, ο οποίος είχε αποδράσει δύο φορές μαζί με τον Βασίλη Παλαιοκώστα από τις φυλακές Κορυδαλλού με ελικόπτερο, ξεκίνησε τον Ιούνιο. Είχε προηγηθεί η αποτυχημένη αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη Παλαιοκώστα και Ριζάι στο Αλεποχώρι.
Οι δύο κακοποιοί μετά την απόδραση είχαν αποφασίσει να παραμείνουν μαζί. Όταν όμως αποκαλύφθηκε το κρησφύγετό τους, χώρισαν. Όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, ο Παλαιοκώστας είχε καταλάβει πως ο αδύναμος κρίκος ήταν η σύντροφος του Ριζάι, η οποία επιχειρούσε συχνά να έρχεται σε επαφή με τα δύο ανήλικα παιδιά της που μένουν μαζί με τη μητέρα της.
Ερευνώνται σχέσεις του Ριζάι με τρομοκράτες
Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, τώρα, εξετάζουν πιθανές σχέσεις του Αλβανού κακοποιού με τη «νέα γενιά τρομοκρατών».
Σύμφωνα με το «Βήμα», ερευνούν ακόμητο ενδεχόμενο εμπλοκής του σε ένοπλες ληστείες στην περιοχή της Βοιωτίας, αλλά και σε άλλες εγκληματικές ενέργειες που έχουν σημειωθεί από τις 22 Φεβρουαρίου 2009 και μετά, οπότε και απέδρασε με τον Βασίλη Παλαιοκώστα από τις φυλακές Κορυδαλλού.
Οι αξιωματικοί πιστεύουν ότι η εξακρίβωση των κινήσεων του Αλκέτ Ριζάι τους τελευταίους μήνες θα αποκαλύψει σειρά στοιχείων για το οργανωμένο έγκλημα, αλλά πιθανόν και για τη δράση ομάδων ένοπλης βίας.
Η ΕΛ.ΑΣ. έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της και στη σύλληψη του ιδιοκτήτη της θωρακισμένης Mercedes, που είχε στην κατοχή του ο Αλβανός κακοποιός και βρέθηκε στην κατοικία στο Μαραθώνα.
Πρόκειται για τον αδελφό 36χρονου, ο οποίος δολοφονήθηκε πριν από λίγο καιρό έξω από την καφετέρια ιδιοκτησίας του στο Γαλάτσι.
Το θωρακισμένο αυτοκίνητο είχε αγοράσει ο 36χρονος, ο οποίος είχε απασχολήσει την αστυνομία για εκβιάσεις και άλλα αδικήματα και στη συνέχεια πέρασε στην κατοχή του αδελφού του.
Σύμφωνα με την αστυνομία, αυτός το παραχώρησε στον Ριζάι, παρά το γεγονός ότι γνώριζε ποιός ήταν και ότι καταζητείτο. Αναμένεται μάλιστα και αυτός να οδηγηθεί την Τρίτη στον εισαγγελέα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Με το βλέμμα στον δοκιμαζόμενο Λίβανο – Η Συρία μεταξύ ανάσχεσης και διάχυσης της κρίσης
- Στείρωση σκύλου και γάτας: Μια εξατομικευμένη ιατρική απόφαση – Τα υπέρ και τα κατά
- ΤτΕ: Ποιοι παράγοντες «ταΐζουν» τον πληθωρισμό – Τι να περιμένουμε από εδώ κι εμπρός
- Ρένια Λουϊζίδου: Πώς τη βοήθησε ο Γιάννης Μπέζος στα πρώτα της βήματα
- Τι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για να βγει στην τετράδα – Το απαραίτητο 2/2 και ο συνδυασμός αποτελεσμάτων
- Σε πόσες μέρες γίνεται η έκδοση των συντάξεων – Η προϋπόθεση για σύνταξη-εξπρές


