103

Στις 14 Νοεμβρίου είναι η πρώτη εξεταστική περίοδος κατά την οποία άνεργοι μετανάστες, παλιννοστούντες, πρόσφυγες και άνεργοι προερχόμενοι από ευπαθείς κοινωνικά ομάδες θα εξεταστούν προκειμένου να λάβουν το κρατικό πιστοποιητικό ελληνομάθειας.

Οι εξετάσεις αφορούν συνολικά 8.400 υποψηφίους, οι οποίοι θα εξεταστούν σε πέντε εξεταστικές περιόδους: 14 Νοεμβρίου 2009, 6 Φεβρουαρίου 2010, 5 Ιουνίου 2010, 2 Οκτωβρίου 2010 και 18 Δεκεμβρίου 2010.

Στις εξετάσεις του Νοεμβρίου προβλέπεται να λάβουν μέρος 3.170 υποψήφιοι από 67 Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης, οι οποίοι θα εξεταστούν σε 44 εξεταστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα.

Οι εξετάσεις αφορούν στο β επίπεδο πιστοποίησης ελληνομάθειας και αντιστοιχούν στις εξετάσεις β επιπέδου που πραγματοποιούνται κάθε Μάιο από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας σε παγκόσμια κλίμακα για τη χορήγηση του κρατικού πιστοποιητικού ελληνομάθειας.

Οι εξετάσεις αυτές διενεργούνται σε τέσσερα επίπεδα (Α, Β, Γ και Δ) σε 111 κέντρα σε όλο τον κόσμο.

Τη διενέργεια των εξετάσεων πιστοποίησης ελληνομάθειας έχει αναλάβει το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας του υπουργείου Παιδείας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ