Ανάσα ζωής για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά μέχρι την ανεύρεση «αξιόπιστης λύσης»
Την υποχρέωση να αναζητήσει και να προτείνει «υπεύθυνες και αξιόπιστες λύσεις για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά», οι οποίες θα αξιολογηθούν από διεθνή οίκο που θα ορίσει η ελληνική κυβέρνηση, ανέλαβε η ThyssenKrupp. Στο μεταξύ χρονικό διάστημα θα συνεχιστεί ομαλά η λειτουργία των Ναυπηγείων.
28
Την προώθηση λύσης «η οποία θα επιτρέψει την προμήθεια των τεσσάρων υποβρυχίων από το Πολεμικό Ναυτικό, θα επιτρέψει να διασωθούν τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και θα επιτρέψει στο ναυπηγικό κλάδο γενικότερα να αποκτήσει μία νέα δυναμική» εξήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο κ. Βενιζέλος και ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης δέχθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου τον εκτελεστικό πρόεδρο της Thyssen Group Marine Systems κ. Χανς Κριστόφ Ατσποντίν.
Κατά τη συνάντηση «διαμορφώθηκε ένα κοινά αποδεκτό πλαίσιο για τα βήματα που πρέπει να γίνουν προκειμένου να ολοκληρωθεί το σχήμα που έχει συμφωνηθεί για τα υποβρύχια και να βρεθεί βιώσιμη λύση για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά».
Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος «η γερμανική πλευρά αναλαμβάνει την υποχρέωση να αναζητήσει και να προτείνει υπεύθυνες και αξιόπιστες λύσεις για τα Ναυπηγεία, λύσεις με χρηματοοικονομικό και επιχειρηματικό βάθος. Θα καταρτιστεί έτσι μία λίστα προτάσεων που θα αξιολογηθεί από διεθνή οίκο ο οποίος θα επιλεγεί από την ελληνική κυβέρνηση».
Στο μεταξύ χρονικό διάστημα θα συνεχιστεί ομαλά η λειτουργία των Ναυπηγείων και θα αρχίσουν το ταχύτερο δυνατόν οι εν πλω δοκιμές των 3 νέων υποβρυχίων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τι πρέπει να ξέρουμε για τον ιό του Δυτικού Νείλου – Οι ηλικιακές ομάδες που πρέπει να προσέχουν
- Μάθετε μια νέα γλώσσα, επιβραδύνει τη γήρανση του εγκεφάλου – Τι δείχνει νέα έρευνα
- Οι «Βρικόλακες» του Χένρικ Ίψεν επιστρέφουν για 3η χρόνια στο θέατρο Radar
- Ο Τραμπ, οι εκλογές και η «απειλή του κομμουνισμού»
- The Expla-in Project | Το ΠΑΣΟΚ, τo «φάντασμα» του άρθρου 16, και η συνταγματική αναθεώρηση
- Παραιτήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Ραγκούσης λέγοντας «ευχαριστώ»
- Αρκάς: Η καλημέρα της Παρασκευής
- Θεσσαλονίκη: Απολογείται σήμερα ο 25χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονική επίθεση στην οικία Νέστορα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442