Πτωτικά έκλεισαν τη Δευτέρα οι ευρωπαϊκές αγορές και η Γουόλ Στριτ
Με υποχωρήσεις σταμάτησαν τη Δευτέρα οι συνεδριάσεις στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις εταιρείες ενέργειας, τις τραπεζικές αλλά και τις ασφαλιστικές να ρίχνουν τους δείκτες. Παρόμοιο το κλίμα και στις αγορές της Νέας Υόρκης, με τον κλάδο των κατασκευών κατοικίας να φοβίζει τους επενδυτές.
106
Με υποχωρήσεις σταμάτησαν τη Δευτέρα οι συνεδριάσεις στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις εταιρείες ενέργειας, τις τραπεζικές αλλά και τις ασφαλιστικές να ρίχνουν τους δείκτες.
Παρόμοιο το κλίμα και στις αγορές της Νέας Υόρκης, με τον κλάδο των κατασκευών κατοικίας να φοβίζει τους επενδυτές.
Στην Ευρώπη, τον τόνο έδωσε η πτώση της τιμής του πετρελαίου αλλά και η είδηση ότι η ασφαλιστική ING θα κινηθεί προς αναζήτηση κεφαλαίων. Η μετοχή της ολλανδικής εταιρείας έπεσε κατά 18%, παρασύροντας και τις περισσότερες εταιρείες κλάδου (ανάμεσά τους και τις Allianz και Aegeon).
Τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα των Electrolux και Boliden δεν κατάφεραν να ανεβάσουν τους δείκτες. Με πτώσεις έκλεισαν ειδικότερα και οι περισσότερες τράπεζες με τις BNP Paribas, Credit Suisse, Unicredit, Commerzbank και Deutsche Bank ακολουθώντας την πορεία των μετοχών των Lloyds και RBS, με την πρώτη να προχωρά σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και τη δεύτερη να φαίνεται ότι δεν είναι έτοιμη να απαγκιστρωθεί από την κρατική ενίσχυση.
Στη Νέα Υόρκη, η συζήτηση περί απόσυρσης φορολογικών κινήτρων για τους αγοραστές πρώτης κατοικίας έριξε τις εταιρείας κατασκευών.
Ο τραπεζικός τομέας κινήθηκε επίσης πτωτικά μετά την είδηση ότι η Bank of America θα πρέπει να πουλήσει μετοχές της για να αποπληρώσει την κρατική στήριξη, με την υποβάθμιση των μετοχών Fifth Third Bankcorp, SunΤrust Banks, Bancorp να χαμηλώνει τον κλάδο.
Στη Φρανκφούρτη, ο DAX σημείωσε πτώση 1,71% στις 5.642,16 μονάδες, και στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις 5.191,74 μονάδες, με πτώση 0,97%. Στο Παρίσι ο CAC 40 υποχώρησε κατά 1,68% στις 3.744,45 μονάδες.
Στη Νέα Υόρκη, ο Dow Jones σημείωσε πτώση 1,05% σταματώντας στις 9.867,96 μονάδες, και ο Nasdaq έκλεισε στις 2.141,85 μονάδες, με πτώση 0,59%. Ο S&P έπεσε κατά 1,17% στις 1.066,95 μονάδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ανεμοδαρμένα Ύψη – Ο Τζέικομπ Ελόρντι και η Μάργκοτ Ρόμπι απόλαυσαν την ερωτική ιστορία «στην πραγματικότητα»
- Το κίνημα για τα Τέμπη έγινε για περισσότερη δημοκρατία όχι για λιγότερα δικαιώματα
- «Θέλει μεγάλη αυτοπεποίθηση να κάνει κάτι τέτοιο» – Ο Ανρί αποθέωσε τον Κωστούλα για το «ψαλιδάκι» (vids)
- Αυξήσεις και φέτος στα ασφάλιστρα υγείας
- Να δώσει συνέχεια στο σερί κόντρα στη Μακάμπι ο Ολυμπιακός – Ψάχνει αντίδραση στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός
- Με… όπλο τον κόσμο του και στόχο μόνο τη νίκη κόντρα στη Λεβερκούζεν ο Ολυμπιακός


