
Σε διαθεσιμότητα αρχιφύλακας για επεισόδιο στην Ομόνοια
Ένας 41χρονος αρχιφύλακας που υπηρετεί στη Διεύθυνση Μεταγωγών Αθηνών συνελήφθη στην Ομόνοια, όταν σε επεισόδιο που σημειώθηκε μεταξύ αυτού και μιας γυναίκας πυροβόλησε στον αέρα με το υπηρεσιακό του όπλο. Με διαταγή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. τέθηκε σε διαθεσιμότητα.
103
Ένας 41χρονος αρχιφύλακας που υπηρετεί στη Διεύθυνση Μεταγωγών Αθηνών συνελήφθη τα ξημερώματα της Δευτέρας από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας στην Ομόνοια, καθώς σε επεισόδιο που σημειώθηκε μεταξύ αυτού και μιας αλλοδαπής γυναίκας στην οδό Σολωμού, πυροβόλησε στον αέρα με το υπηρεσιακό του όπλο.
Το επεισόδιο κατήγγειλε οδηγός ταξί σε συναδέλφους του, οι οποίοι ακολούθησαν τον αστυνομικό και παράλληλα ειδοποίησαν την αστυνομία, η οποία εντόπισε και συνέλαβε τον 41χρονο.
Κατά τη σύλληψή του, αντιστάθηκε και προσπάθησε να χτυπήσει τους συναδέλφους του, αλλά εκείνοι τον ακινητοποιήσαν και τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας.
Πάνω του βρέθηκαν μία περούκα, ένας μπερές και το υπηρεσιακό πιστόλι με τον κάλυκα από το φυσίγγι που είχε χρησιμοποιήσει.
Ο 41χρονος αρχιφύλακας αρνήθηκε να δώσει εξηγήσεις για το επεισόδιο, αλλά όπως προκύπτει από μαρτυρίες είχε δημιουργήσει πολλές φορές ανάλογα επεισόδια στην περιοχή με αλλοδαπές ιερόδουλες.
Από την αστυνομία έγινε γνωστό ότι στο φάκελό του υπάρχουν πολλά πειθαρχικά παραπτώματα.
Για το συμβάν σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για απείθεια, αντίσταση και παράβαση του νόμου περί οπλοφορίας, καθώς και για χρήση πυροβόλων όπλων από αστυνομικούς και σήμερα οδηγείται στον εισαγγελέα.
Παράλληλα, ο 41χρονος αρχιφύλακας, με διαταγή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. τέθηκε σε διαθεσιμότητα.
Με αφορμή το συμβάν, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ.Χρυσοχοΐδης δεσμεύτηκε εκ νέου για την ριζική αλλαγή του καθεστώτος των διοικητικών ερευνών καθώς και του πειθαρχικού δικαίου των Σωμάτων Ασφαλείας. «Τέτοιοι αστυνομικοί δεν έχουν θέση στο σώμα της ΕΛΑΣ» δήλωσε.
Εξάλλου, ο κ. Χρυσοχοΐδης απέστειλε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ι.Τέντε, φάκελο με στοιχεία της υπόθεσης του θανάτου του Πακιστανού Mohamad Kameran, προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος οι πραγματικές συνθήκες του θανάτου του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σεισμός τώρα στη Ναύπακτο
- Αταμάν: «Αν κάνουμε το 2/2 θα είμαστε στα πλέι οφ»
- Αγορά εργασίας: Σε δύσκολη θέση όσοι χάνουν την εργασία τους λόγω της τεχνητής νοημοσύνης
- Μπαρτζώκας: «Τρομερό παιχνίδι από Ντόρσεϊ και Βεζένκοφ»
- Καιρός: Οι τρεις φάσεις πριν και μετά το Πάσχα – Εναλλαγές θερμών και ψυχρότερων αερίων μαζών
- Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκός 79-93: Έσπασε την «κατάρα» και πάει για 6άδα!