Νέος τυφώνας απειλεί τις ακτές των Φιλιππίνων
Από τον τυφώνα Λούπιτ, τον τρίτο μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, απειλούνται οι Φιλιππίνες. Η ένταση των ανέμων φτάνει τα 175 χλμ την ώρα με αυξητική τάση και οι Αρχές καλούν τους πολίτες να βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας, εάν χρειαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
38
Από τον τυφώνα Λούπιτ, τον τρίτο μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, απειλούνται οι Φιλιππίνες. Η ένταση των ανέμων φτάνει τα 175 χλμ την ώρα με αυξητική τάση και οι Αρχές καλούν τους πολίτες να βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας, εάν χρειαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Σε ετοιμότητα βρίσκονται και τα σωστικά συνεργεία, ενώ αποστέλλονται είδη πρώτης ανάγκης σε περιοχές που μπορεί να πληγούν από τον νέο τυφώνα. Το Εθνικό Συντονιστικό Συμβούλιο για τις Καταστροφές ανακοίνωσε ότι προσωπικό και εξοπλισμός «βρίσκονται σε στρατηγικές τοποθεσίες» για να ανταποκριθούν σε τυχόν ατυχήματα που μπορεί να προκληθούν στο πέρασμα του τυφώνα Λούπιτ.
Τρόφιμα, ρουχισμός, φάρμακα και κουβέρτες, μεταξύ άλλων, εστάλησαν στις κατεστραμμένες από τους προηγούμενους τυφώνες βόρειες επαρχίες.
Οι δύο προηγούμενοι τυφώνες ήταν ο Πάρμα και ο Κετσάνα. Από τον πρώτο οι νεκροί είναι 438 και οι αγνοούμενοι 51 και από τον δεύτερο οι νεκροί είναι 380 και αγνοούμενοι 37 ενώ οι ζημιές που προκλήθηκαν ξεπερνούν τα 500 εκατομμύρια δολάρια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό
- ΗΠΑ: Δικαστής απαγορεύει στην κυβέρνηση Τραμπ να εξετάσει κατασχεμένες συσκευές δημοσιογράφου
- Βενεζουέλα: Διεξάγω διάλογο «χωρίς φόβο» με τις ΗΠΑ, λέει η Ροδρίγκες
- Γροιλανδία: Δεν συζητήθηκε θέμα κυριαρχίας της με τον Τραμπ, δηλώνει ο Ρούτε
- ΗΠΑ: Πράσινο από το Κογκρέσο στο νομοσχέδιο για τον ρόλο της Αν. Μεσογείου στον διάδρομο IMEC
- Γροιλανδία: «Ψεύδεται» – Με δυσπιστία αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι τη δήλωση Τραμπ για «πλαίσιο συμφωνίας»
- Βουλή: Με ψήφους της ΝΔ έγινε δεκτή η πρόταση Μητσοτάκη για τον πρωτογενή τομέα