Τρεις σεισμικές δονήσεις άνω των 7 Ρίχτερ στο αρχιπέλαγος των Νήσων Βανουάτου
Ισχυροί σεισμοί 7,8, 7,1 και 7 Ρίχτερ σημειώθηκαν την Πέμπτη στο αρχιπέλαγος των Νήσων Βανουάτου, χωρίς να υπάρξει κίνδυνος για τσουνάμι, παρά την αρχική προειδοποίηση. Ο συναγερμός αφορούσε 30 χώρες και περιοχές της ευρύτερης περιοχής.
30
Ισχυροί σεισμοί 7,8, 7,1 και 7 Ρίχτερ σημειώθηκαν την Πέμπτη σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης στο αρχιπέλαγος των Νήσων Βανουάτου, χωρίς να υπάρξει κίνδυνος για τσουνάμι, παρά την αρχική προειδοποίηση.
Οι δύο πρώτες σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης, ενώ η τρίτη σημειώθηκε στις 11:29 π.μ. ώρα Ελλάδας.
Σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού ήταν 291 χιλιόμετρα βορειο-βορειοδυτικά του Σάντο, σε βάθος 35 χιλιομέτρων.
Η αρχική προειδοποίηση για τσουνάμι αφορούσε πάνω από 30 χώρες και περιοχές, περιλαμβανομένων των νησιών Βανουάτου, των Νησιών του Σολομώντα, Ναούρου, Φίτζι, Τουβαλού, την Παπούα Νέα Γουινέα, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νέα Καληδονία, το Κιριμπάτι.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, το τσουνάμι που προκλήθηκε από τα 8,3 Ρίχτερ στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον 184 ανθρώπων στα νησιά Σαμόα και Τόγκα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Χαρίτσης και Σακελλαρίδης δοκιμάζουν τα όριά τους: Συνέδριο επιβίωσης ή ρήξης για τη Νέα Αριστερά – Το βλέμμα στον Τσίπρα
- Workmonitor 2026: Δεύτερη δουλειά για να βγει ο μήνας ψάχνει ο ένας στους δύο Έλληνες εργαζόμενους
- Ο Γιώργος Παπαγεωργίου και οι Polkar στον Σταυρό του Νότου Club
- Σάρωσε τη Ρόδο η κακοκαιρία – Η θάλασσα βγήκε στο λιμάνι, πλοίο έδωσε μάχη με τα κύματα
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
- Σάρωσε τη χώρα η φονική κακοκαιρία: Δύο νεκροί, πλημμύρες, παγίδες θανάτου δρόμοι στην Αττική

