Γενική πρόβα της εκλογικής διαδικασίας στο υπουργείο Εσωτερικών
Η γενική πρόβα της εκλογικής διαδικασίας εν όψει της ψηφοφορίας της 4ης Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο υπουργείο Εσωτερικών. Στις 22:00 το βράδυ της Κυριακής αναμένεται η εκτίμηση για το 20% του συνόλου της Επικράτειας μέσω του νέου συστήματος SRT.
51
Η γενική πρόβα της εκλογικής διαδικασίας εν όψει της ψηφοφορίας της 4ης Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο υπουργειό Εσωτερικών. Στις 22:00 το βράδυ της Κυριακής αναμένεται η εκτίμηση για το 20% του συνόλου της Επικράτειας μέσω του νέου συστήματος SRT.
Ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Σπύρος Φλογαΐτης διευκρίνισε τη διαδικασία παρουσίασης και εξαγωγής των αποτελεσμάτων, αφότου επισκέφθηκε στο πλαίσιο της πρόβας όλα τα τμήματα του υπουργείου που συμμετέχουν στη διαδικασία και μίλησε για το ρόλο της εταιρείας SINGULAR LOGIC, η οποία όπως υπογράμμισε, υποστηρίζει το σύστημα με απόλυτη αξιοπιστία από το 1981.
Η παρουσίαση θα γίνει μέσω Διαδικτύου, μέσω δικτύου αποκλειστικής χρήσης του υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και μέσω του νέου συστήματος SRT. Το τελευταίο, το οποίο αφορά δείγμα 20% του συνόλου της Επικράτειας, θα βρίσκεται στη διάθεση των εκλογικών αντιπροσώπων, οι οποίοι εφοδιασμένοι με ένα αυτοματοποιημένο κινητό θα στέλνουν άμεσα τα αποτελέσματα στο υπουργείο.
«Εκτίμηση των αποτελεσμάτων μέσω του SRT θα γίνει στις 10 το βράδυ και γύρω στα μεσάνυχτα η εκτίμηση βάση του παραδοσιακού συστήματος των τηλεγραφημάτων» τόνισε ο υπουργός. Ωστόσο, ασφαλή αποτελέσματα αναμένονται να εξαχθούν ως τις 6:00 το πρωί της Δευτέρας.
Ο κ. Φλογαϊτης απηύθυνε εκ νέου έκκληση στους δικαστικούς αντιπροσώπους για τη σωστή καταμέτρηση των ψήφων, ώστε η σταυροδοσία των ψηφοφόρων να αποτυπωθεί σωστά στο πρακτικό. Γι αυτό θα πρέπει οι δικαστικοί αντιπρόσωποι δίπλα στην κάθε ψήφο προτίμησης να θέτουν τη μονογραφή τους, αλλά και να σημειώνουν και τον συνολικό αριθμό των ψήφων σε κάθε ψηφοδέλτιο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ουκρανία: «Έδαφος έναντι χρημάτων», η πρόταση σε Ζελένσκι – Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις στο Άμπου Ντάμπι
- Απειλή ή ευκαιρία; Πώς η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει τις δουλειές της Gen Z πριν καν ξεκινήσουν
- Αντετοκούνμπο: «Πιστεύω πως θα μείνω εκτός δράσης για 4-6 εβδομάδες» (vid)
- Ευλογιά: Σχεδόν μισό εκατομμύριο πρόβατα νεκρά – Τι δείχνουν τα στοιχεία και γιατί απορρίπτεται το εμβόλιο
- Κραν Μοντανά: «Δεν έπρεπε καν να βρίσκεται στο μπαρ» – Ξεσπούν οι γονείς της σερβιτόρας με το βεγγαλικό
- «Hamnet»: Πώς μπορείτε να νοικιάσετε το αρχοντικό, όπου γυρίστηκε η υποψήφια για 8 Όσκαρ ταινία
