
Έχασε τη μάχη με τη νέα γρίπη μία γυναίκα στην Ιταλία
Μια 46χρονη Ιταλίδα που είχε προσβληθεί από τον ιό Η1Ν1 της νέας γρίπης πέθανε το Σάββατο στη Σικελία. Πρόκειται για το δεύτερο θύμα της νόσου στη χώρα. Στα μέσα Νοεμβρίου η πρώτη φάση του εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων.
43
Μια 46χρονη Ιταλίδα που είχε προσβληθεί από τον ιό Η1Ν1 της νέας γρίπης πέθανε το Σάββατο στη Σικελία. Πρόκειται για το δεύτερο θύμα της νόσου στη χώρα.
Η γυναίκα, που έπασχε από βρογχοπνευμονία, νοσηλευόταν από τις 30 Αυγούστου σε νοσοκομείο της Μεσίνα και τις τελευταίες ημέρες ήταν σε κώμα.
Το πρώτο θύμα της νέας γρίπης ήταν ένας 51χρονος Ναπολιτάνος, με σοβαρά προβλήματα υγείας, που πέθανε πριν από 15 ημέρες.
Αντίθετα, ένας άντρας 39 χρόνων που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στην Φλωρεντία δείχνει σημάδια βελτίωσης της υγείας του.
Στα τέλη Αυγούστου το ιταλικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων θα αρχίσει στα μέσα Νοεμβρίου και σε πρώτη φάση θα εμβολιαστούν 8,5 εκατομμύρια άνθρωποι, ανάμεσά τους και το προσωπικό των νοσοκομείων.
Η δεύτερη φάση θα αρχίσει τον Ιανουάριο του 2010 και αφορά ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού ηλικίας 2 έως 27 ετών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Αναφορές ότι οι ιρανοί διαπραγματευτές έφτασαν στο Πακιστάν ενόψει των συνομιλιών με τις ΗΠΑ
- Γιατί περνάμε κάτω από τον Επιτάφιο – Τι συμβολίζει το έθιμο της Μεγάλης Παρασκευής
- Από τον ενθουσιασμό στην καχυποψία – Πώς και γιατί η Gen Z έφτασε να σαμποτάρει την AI
- Νέες ταινίες: «Νηστεία» στις σκοτεινές αίθουσες
- Αρκάς: Η καλημέρα της Μεγάλης Παρασκευής
- Ακίνητα: Σε ποια περιοχή εκτοξεύτηκαν οι τιμές

