Έως τα τέλη Οκτωβρίου θα ολοκληρωθούν τα έργα στην πυρόπληκτη Αττική
Τις περιοχές, που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές στην Αττική και στις οποίες εκτελούνται αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα, επισκέφθηκε ο Γιώργος Σουφλιάς. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ η συνολική έκταση των καμένων περιοχών ανέρχεται σε 183 χιλιάδες στρέμματα.
30
Τις περιοχές, που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές στην Αττική και στις οποίες εκτελούνται αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα, επισκέφθηκε ο Γιώργος Σουφλιάς.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ η συνολική έκταση των καμένων περιοχών ανέρχεται σε 183 χιλιάδες στρέμματα
Από τις από τις αρχές Σεπτεμβρίου τρεις ομάδες, αποτελούμενες από 240 εξειδικευμένους δασεργάτες, από τη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, εκτελούν αντιδιαβρωτικά έργα στις περιοχές της λεκάνης απορροής του Μαραθώνα και της λεκάνης απορροής της Ραπεντώσα.
Έως σήμερα έχουν κατασκευαστεί περισσότερα από 180χλμ κορμοπλεγμάτων και κλαδοπλεγμάτων στις παραπάνω περιοχές.
Παράλληλα, ξεκίνησαν οι παρεμβάσεις στις περιοχές του Βαρνάβα και του Γραμματικού.
Τα αντιδιαβρωτικά έργα αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί ως το τέλος του τρέχοντος μηνός.
Επίσης, από τις αρχές Σεπτεμβρίου βρίσκονται σε εξέλιξη τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, που περιλαμβάνουν καθαρισμό ρεμάτων, έργα προστασίας των πρανών και κατασκευή αναβαθμών από συρματοκιβώτια ή από σκυρόδεμα σε κατάλληλες θέσεις για την συγκρότηση φερτών υλικών.
Υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθούν στα μέσα Οκτωβρίου.
«Περιμένουμε εξηγήσεις από την ΝΔ και αποτελεί τουλάχιστον ειρωνεία, η σημερινή περιοδεία του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ στα καμένα, τη στιγμή που χθες οι ευρωβουλευτές της ΝΔ καταψήφισαν όλες τις τροπολογίες που κατατέθηκαν, μερικές και από Έλληνες ευρωβουλευτές, με στόχο να προστατέψουν περισσότερο και να σηκώσουν πολιτικά την ατζέντα των δασών σε όλη την Ευρώπη και ειδικά στη Νότια Ευρώπη» σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπακωνσταντίνου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νέα Ζηλανδία: Απίθανο να βρεθούν επιζώντες μετά την κατολίσθηση που έπληξε κάμπινγκ
- Συρία: Οι Κούρδοι παραδίδουν και άλλη φυλακή στις κυβερνητικές δυνάμεις καθώς εκπνέει η εκεχειρία
- Ουκρανία: Αιματηρές ρωσικές επιδρομές σε Κίεβο και Χάρκοβο
- Βενεζουέλα: Χιλιάδες διαδηλωτές στο Καράκας απαιτούν την απελευθέρωση του Μαδούρο
- Δόγμα Τραμπ: Πρωτοφανής στρατιωτική διάσκεψη των ΗΠΑ με 34 χώρες του Δυτικού Ημισφαιρίου
- Λούλα: Ο Τραμπ προσπαθεί με το «Συμβούλιο Ειρήνης» να δημιουργήσει νέο ΟΗΕ