Γάλλος καθηγητής στηρίζει την επιστροφή των Γλυπτών από το Λονδίνο και όχι μόνο…
Το «δίκαιο αίτημα» της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα υπερασπίζεται με άρθρο του στη Le Monde ο Γάλλος συγγραφέας και επίτιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου της Σορβόννης Ανρί Γκοντάρ, καλώντας μάλιστα το Λούβρο να δώσει το «καλό παράδειγμα»...
43
Το «δίκαιο αίτημα» της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα υπερασπίζεται με άρθρο του στη Le Monde ο Γάλλος συγγραφέας και επίτιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου της Σορβόννης Ανρί Γκοντάρ, καλώντας μάλιστα το Λούβρο ναδώσει το «καλόπαράδειγμα», επιστρέφοντας πρώτο στη χώρα μας κομμάτια από τον Ιερό Βράχο.
Στο άρθρο του, ο Ανρί Γκοντάρ υποστηρίζει πως η ανέγερση του νέου Μουσείου της Ακρόπολης αναιρεί κάθε προηγούμενο επιχείρημα από όσους αρνούνται να επιστρέψουν κομμάτια που έχουν αφαιρεθεί από τον Παρθενώνα.
Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνει, όσα Γλυπτά έχουν αφαιρεθεί κατά το παρελθόν πρέπει να επιστραφούν για να αποτελέσουν κομμάτια του ενιαίου συνόλου.
Όπως τονίζει, πως το «καλό παράδειγμα» θα πρέπει να δώσει το Μουσείο του Λούβρου,επιστρέφοντας μία μετόπη, ένα κομμάτι ζωφόρου και το κεφάλι ενός αγάλματος.
Θέλοντας, μάλιστα, να «προλάβει» την απάντηση του γαλλικού μουσείου, υπογραμμίζει πως το Λούβρο «διαθέτει πλήθος έργα τέχνης της κλασικής εποχής για να παρουσιάσει στους επισκέπτες του».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη: «Η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να λειτουργεί με αυτόματο πιλότο»
- Η FIFA πήρε θέση για το γκολ της Αγγλίας και την spider-cam: «Ο αισθητήρας δεν κατέγραψε κάποια επαφή»
- Μητσοτάκης: Αυτοέπαινοι για τις συλλήψεις για Marfin – Πανηγυρισμοί για τη μείωση 10 λεπτών στη βενζίνη
- Βάγια Νέστορα: Στο μικροσκόπιο των Αρχών το κινητό που πέταξε ο 29χρονος κατηγορούμενος
- Εύβοια: Επτά σεισμικές δονήσεις μέσα σε 25 λεπτά
- Ο ΠΑΟΚ δίνει 2 εκατ. ευρώ στον Παναθηναϊκό για Τολιόπουλο – Το «χρυσό» συμβόλαιο στον Έλληνα γκαρντ
- The Birthday Party – Ο Γουίλεμ Νταφόε υποδύεται έναν τύπο σαν τον Ωνάση αλλά αυτό δεν αρκεί
- Ναυτιλία: Τα παγκόσμια σημεία συμφόρησης – Στενά και Διώρυγες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442